ZBRINJAVANJE VIŠKOVA

Proplin otpušta 75 zaposlenika

14.07.2011 u 09:29

Bionic
Reading

Uprava Proplina, tvrtke u sastavu Ina grupe, donijela je odluku o početku pokretanja zakonom propisanog postupka s ciljem izrade programa zbrinjavanja viška zaposlenika te kompanije, a koji će obuhvatiti 75 zaposlenika, priopćeno je u srijedu iz Ine

'Program će obuhvatiti 75 od ukupno 345 zaposlenika, a izradit će se poštujući socijalni dijalog sa sindikatima. Suradnja i dijalog sa sindikatima nastavit će se i tijekom njegove provedbe', navodi se u priopćenju.

Zaposlenicima obuhvaćenim programom osigurat će se u prosjeku veće otpremnine od onih utvrđenim Zakonom o radu i Kolektivnom ugovoru, ističu iz Ine.

Također navode kako 'Proplin prolazi kroz veliko restrukturiranje svog poslovanja što ovaj program čini neizbježnim korakom kako bi se očuvala stabilnost INA Grupe u djelatnostima prodaje autoplina, UNP u bocama te veleprodaja UNP-a u sve zahtjevnijem poslovnom okruženju'.

Odluku o poslovnom restrukturiranju, potaknutu promjenama u tržišnim uvjetima u posljednjih nekoliko godina te sve većom potrebom da se na odgovarajući način odgovori na izazove kako bi se osiguralo stabilno i profitabilno poslovanje, te unaprijedila njegova efikasnost, donijela je Uprava Ine u ožujku 2011. godine, zaključuje se u današnjem priopćenju Inina Sektora korporativnih komunikacija.

Iz Ine su početkom travnja objavili da je odlukom Uprave Ine započelo poslovno restrukturiranje tvrtke Proplin, članice INA Grupe, te da će se tom odlukom sve djelatnosti Proplina d.o.o., kojega je Ina osnovala 2002., ponovo integrirati u Inu te će tvrtka biti spojena s matičnom kompanijom.

Tada su izvijestili kako se očekuje da integracija Proplina u Inu bude završena početkom listopada 2011.