OBRAZOVANJE DANAS ZA USPJEH SUTRA!

Postanite prvi magistar međunarodnih odnosa i diplomacije

28.10.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Međunarodno sveučilište u Dubrovniku (Dubrovnik International University - DIU) prvo je privatno sveučilište u Republici Hrvatskoj. Misija mu je obrazovati stručnjake i mlade lidere iz područja međunarodnih odnosa i diplomacije te iz područja međunarodnog poslovanja. Zanimljivi, poticajni, a u isto vrijeme i zahtjevni programi koji se izvode na DIU pravi su izazov i prava priprema za novu hrvatsku generaciju koja traži svoje mjesto kako u EU, tako i u cijelome svijetu. Trenutak za studij na DIU je idealan. U vrijeme ulaska Hrvatske u Europsku uniju manjak hrvatskih stručnjaka iz područja međunarodnih odnosa i međunarodnog poslovanja otvara mogućnosti za različite uspješne karijere. Budite i vi uspješan europski građanin!

Da bi vam to omogućili, Međunarodno sveučilište u Dubrovniku i Sveučilište u Zadru, najmlađe i najstarije sveučilište u Hrvatskoj, zajedno su pokrenuli novi sveučilišni diplomski studij međunarodnih odnosa i diplomacije, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

 

Isti diplomski program se izvodi na dvije različite lokacije, u Zadru i u Dubrovniku. Razlika je u tome što se u Zadru nastava izvodi na hrvatskom ili engleskom jeziku, dok će se u Dubrovniku nastava u potpunosti izvoditi na engleskom jeziku. Ovisno o interesu budućih studenata, otvorena je opcija izvođenja izvanrednog diplomskog studija i u Zagrebu.

 

Možete studirati kao redoviti i kao izvanredni student. Izvanredni studij organizira se za kandidate koji već rade, ali koji bi se htjeli usavršiti u području međunarodnih odnosa i diplomacije, kako bi otvorili nove prilike za uspješnu karijeru u nadasve zanimljivom i dinamičnom zanimanju.

Nastava počinje u studenome. Za izvanredne studente nastava će biti organizirana u ciklusima.

 

Za studente koji su završili trogodišnji preddiplomski studij program traje četiri semestra, a za studente sa završenim četverogodišnjim dodiplomskim studijem studij traje tri semestra s mogućnošću priznavanja položenih izbornih predmeta.

 

Sam program podijeljen je na tri smjera: smjer Međunarodnih odnosa i diplomacije, smjer Gospodarske diplomacije te smjer Europske unije. Prema vlastitim afinitetima, student može odabrati jedan od tih smjerova, što će i odrediti koje će predmete slušati, a i tema diplomskog rada bit će povezana s tim područjem. Više o programu i smjerovima možete pronaći ovdje.

 

Budući da je diplomski program iz međunarodnih odnosa i diplomacije zamišljen ne samo da daje dublji znanstveni uvid u narav i strukturu međunarodnih odnosa, diplomacije, gospodarske diplomacije i Europske unije, nego je i okrenut k pripremi mladih stručnjaka za rad u domaćim institucijama koje su međunarodno orijentirane, kao i za rad u međunarodnim institucijama. Zbog toga naši profesori nisu samo ugledni znanstvenici, nego su i stručnjaci koji su se dokazali ili u diplomaciji, ili u radu u međunarodnim institucijama, ili u uspješnim korporacijama s dugom tradicijom poslovanja na međunarodnom tržištu. Oni će spremno podijeliti svoje znanje i iskustva sa studentima.

 

 

Svi zainteresirani za studiranje na sveučilišnom diplomskom studiju o cijeni studiranja mogu se informirati putem e-pošte: admissions@diu.hr ili pozivom na telefonski broj: 020/638-835. U mogućnosti smo vam ponuditi više načina plaćanja studija kao i kreditiranja s odgodom plaćanja i povoljnom kamatom koje smo osmislili zajedno sa Zagrebačkom bankom. Studenti koji su završili studij na Sveučilištu u Zadru imaju 50 posto popusta na cijenu školarine.

 

Natječaj je otvoren do 15. studenoga 2010. Prvi korak prijave na studij je moguće obaviti i on-line, ispunjavanjem obrasca za prijavu

Popis svih potrebnih dokumenata za prijavu i tekst Natječaja dostupni su ovdje.

 

Budite ukorak s vremenom i ne propustite šansu za kvalitetno obrazovanje te postanite jedan od prvih diplomanata sveučilišnog diplomskog studija u Hrvatskoj iz međunarodnih odnosa i diplomacije te steknite titulu magistra (M.A./Mag.) međunarodnih odnosa i diplomacije u isto vrijeme kad Hrvatska ulazi u Europsku uniju i postaje ravnopravni član europske obitelji.

 

Kontakt za daljnje informacije:

e-pošta: admissions@diu.hr

tel. broj: 020/638-835