NEMA STEČAJA

Podravka s 32,5 milijuna kuna spasila Mirnu

30.03.2015 u 14:57

Bionic
Reading

Na danas održanom ročištu pri Trgovačkom sudu u Rijeci utvrđeno je kako više ne postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka nad Mirnom iz Rovinja, te će se odluka o obustavi stečajnog postupka temeljem članka 53. st. 9. Stečajnog zakona donijeti u pisanom otpravku, priopćeno je iz Podravke

S obzirom da je do završetka prethodnog postupka dužnik Mirna postao sposoban za plaćanje time što mu je deblokiran račun, otpali su zakonom predviđeni razlozi za otvaranje odnosno daljnje vođenje stečajnog postupka, ističe se u priopćenju.

Podravka je kao većinski vlasnik Mirne direktno podmirila znatan iznos dospjelih tražbina Mirne te pružila jamstva za podmirenje preostalih tražbina vjerovnika Mirne koje su bile evidentirane u očevidniku FINA-e. Ovime su stvoreni preduvjeti za daljnje normalno poslovanje Mirne, navodi se u priopćenju.

Kako piše HRT, Mirnin dug državi od 32 i pol milijuna kuna platila je Podravka kao većinski vlasnik tvornice. Tako 192-oje radnika Mirne nakon više od desetljeća i pol neizvjesnosti sada napokon mogu odahnuti.