Hrvatsko-njemački startup

Platforma hrvatskog tima iz Urbifya započela suradnju s ASOS-om, dnevno dostavljaju 2000 njihovih proizvoda

13.06.2022 u 13:45

Bionic
Reading

Urbify, startup hrvatsko-njemačkog venture studija Martian & Machine, ostvario je suradnju s jednim od najvećih svjetskih online shopping retailera ASOS-om

Platforma za brzu i kvalitetnu dostavu za isti i sljedeći dan krenula je dostavljati oko 2.000 Asosovih proizvoda dnevno u najvećim njemačkim gradovima. 'Urbify nam omogućuje pružanje vrhunske dostave - naši kupci iz najvećih njemačkih gradova sada svoje proizvode mogu dobiti već idući dan od dana narudžbe, čak i ako svoje proizvode naruče u kasnim večernjim satima', istaknuo je Oliver Kraftsik, direktor lanca oprkrbe ASOS-a. Suradnja Urbifyja i ASOS-a je dodatni vjetar u leđa za hrvatsko-njemački venture studio Martian & Machine. Urbify je nedavno dobio investiciju od 2,25 milijuna eura za daljnji razvoj platforme na kojoj svakodnevno radi preko 500 dostavljača.

'Iako je ASOS već etablirana korporacija, njihova kultura se bazira na otvorenosti, inovaciji i maksimiziranju zadovoljstava kupaca kroz odlično iskustvo od narudžbe do dostave paketa. ASOS i Urbify dijele osnovne vrijednosti, suradnja i komunikacija je više kao među startupovima, te obje strane imaju zajedničke interese za poboljšanje iskustva kupaca i rast. Kroz Urbify ASOS može ponuditi express dostavu za više od 60 posto njemačkih stanovnika s prosječnom uspješnom dostavnom kvotom iznad 99 posto. Trenutačno u Njemačkoj ne postoji nijedan drugi servis s takvim mogućnostima', rekao je Jerolim Dragojević, suosnivač i direktor Martian & Machinea.

Urbify je nastao kroz suradnju Martian & Machinea s njemačkim poduzetnikom Benediktom Stolzeom kao odgovor na rastuću potražnju za brzom, fleksibilnom i učinkovitom dostavom. Osim ASOS-a, Urbify surađuje s REWE grupom, The Hut Groupom i Dunkin’ Donutsom. Na razvoju proizvoda radi hrvatski tim proizvodnih i razvojnih stručnjaka, a fokus se stavlja na tehnologiju i vrhunsku brigu prema kupcima s ciljem povećanja zadovoljstva cjelokupnim iskustvom dostave na kućnu adresu.

Martian & Machine pomogao je u izgradnji više od 40 startupa te surađivao s vodećim korporacijama na više od 100 inovativnih projekata, a u posljednjih nekoliko godina su njihovi i partnerski projekti prikupili više od 100 milijuna eura investicija.