PLINSKI BIZNIS

Petrol preuzeo osječki Butan

18.08.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Slovenski Petrol preuzeo je osječku tvrtku Butan d.o.o. koja se bavi prodajom i distribucijom ukapljenog naftnog plina. Ovo je drugo Petrolovo preuzimanje u Hrvatskoj ove godine, nakon lipanjske akvizicije Jadranplina iz Drniša

U priopćenju Petrol grupe ističe se da je tim preuzimanjem nastavljena strategija regionalnog širenja i jačanja pozicije na plinskom tržištu. Tvrtka koja će ubuduće poslovati pod imenom Petrol Butan Osijek na području Ernestinova ima punionicu plinskih boca, skladište za UNP te punionicu autoplina.

Cilj grupe Petrol je sljedeće godine dosegnuti prodaju od 20.000 tona te svojom infrastrukturom, uz potporu maloprodajne mreže, podmirivati postojeće i buduće potrebe za UNP-om na području Slavonije i Hrvatske.

'Akvizicija osječkog Butana sljedeći je logičan korak u jačanju naše tržišne pozicije na području veleprodaje i maloprodaje UNP-a, ali i na cijelom hrvatskom energetskom tržištu. Butan je tvrtka koja je svojom dokazanom desetogodišnjom kvalitetom stekla povjerenje brojnih korisnika i lokalne sredine te ne sumnjamo da ćemo kao novi vlasnik to povjerenje i opravdati, još više podižući razinu usluge', rekao je povodom preuzimanja Aleksander Svetelšek, predsjednik Uprave Petrola.