kadrovske promjene

Osilovac dobio novu Upravu s Ivanom Maričićem

27.04.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Ivan Maričić novi je predsjednik Uprave Osilovca, tvrtke u sklopu koje posluje i poznata vinarija Feravino iz slavonskih Feričanaca, a Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina, novi je član uprave. U novu turističku sezonu, najavili su, ulaze s pjenušcem po charmat metodi vinskog brenda Feravino

Nova uprava na čelo Osilovca stigla je ovoga travnja. Ivan Maričić predsjednik je Uprave, a Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina, novi član Uprave Osilovca. Kadrovskim promjena, poručuju iz Osilovca, nastoje pojačati ulogu na globalnom tržištu u djelatonostima kojima se bave, ratarstvom, stočarstvom, vinogradarstvom, uzgojem muznih krava, tovne junadi te ojačati vinski brend Feravina.

Feravino kontinuirano ulaže u tehnologiju, lani su krenuli i s potpuno novom primarnom preradom.

'Dva prijemna koša i nove, najmodernije preše - jedna pneumatska i dvije vakumske, predstavljaju najmoderniju tehnologiju na svjetskoj razini i vrlo su važan preduvjet za proizvodnju vrhunskih bijelih vina. Opremljene su sustavom hlađenja i ventilima te se u njima može raditi karbonska maceracija', kaže Luka Vrga, novi član Uprave Osilovca.

Feričanačka Vinarija proširila je i kapacitete s pet novih vinifikatora za proizvodnju crnog i maceraciju bijelog grožđa kapaciteta sto dvadeset hektolitara, te novih osamnaest inoks spremnika od po deset tisuća litara. Svaki je neovisan i ima svoj upravljački ormar te je sustav upravljanja u potpunosti automatiziran. Tu je i novi izobarični filter za cross flow filtraciju koja se obavlja u atmosferi inertnog plina, nabrajaju u Osilovcu.

U turističku sezonu s novim pjenušcima

U planu je i izgradnja novog klimatiziranog skladišta u proizvodnom krugu, a ovoga proljeća u vinariju su stigle nove punionice za punjenje mirnih i pjenušavih vina.

'To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušca prema charmat ili tankovskoj metodi. Ovo je u našem podrumu nova metoda jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci', ističe Vrga.

Tako će Feravino u novu turističku sezonu s dva nova pjenušca, jedan od njih, Grasecco u Dubrovniku je imao svoju pretpremijeru.

Vinski turizam u Feričancima

Naslanjajući se na brend Feravina, Osilovac planira obogatiti i turističku ponudu Feričanaca ulaganjem u smještajne kapacitete i gastronomsku ponudu.