odličan kvartal

Organski rast i preuzimanja pogurali poslovne rezultate Asseca

08.11.2019 u 14:19

Bionic
Reading

Grupa Asseco South Eastern Europe objavila je financijske rezultate za treće tromjesečje 2019. godine koji su ponovno bolji u odnosu na isto razdoblje prethodne godine zahvaljujući organskome rastu i preuzimanjima.

Prihodi od prodaje Grupe Asseco SEE u trećemu tromjesečju 2019. godine iznosili su 52,7 milijuna eura, što je porast od 17,3 milijuna (49%) u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Operativna dobit Grupe ASEE u trećemu tromjesečju 2019. godine iznosila je 6,9 milijuna eura, što je porast od 57% (porast od 2,5 milijuna eura) u odnosu na treće tromjesečje prethodne godine.

EBITDA je dosegla 11 milijuna eura, što je porast od 55% (3,9 milijuna eura) dok je neto dobit iznosila 5,8 milijuna eura, što je porast od 36% (1,5 milijuna eura) u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Kompanija je najavila vrijednost ugovorenih usluga za četvrto tromjesečje 2019. godine u iznosu od 49,9 milijuna eura, što je porast od 45% u odnosu na četvrto tromjesečje 2018. godine, odnosno u iznosu od 33,7 milijuna eura prema Marži 1, što je također porast od 45%.

'Treće tromjesečje 2019. godine bilo je iznimno dobro za Grupu Asseco SEE. Vrlo dobro poslovanje proizašlo je iz povećanja opsega i poboljšanja učinkovitosti u poslovnim jedinicama Payment i Bankarstvo, kao i konsolidacije novih kompanija. Kompaniji Necomplus, preuzetoj na početku ove godine, u trećemu su se tromjesečju pridružili Bassilichi, B Services i Sonet koji djeluju u Češkoj i Slovačkoj, čime se poslovanje proširilo na nova tržišta, i Mobven u Turskoj, zahvaljujući kojem smo povećali našu stručnost u području mobilnih plaćanja. Također sam zadovoljan većim brojem transakcija u odnosu na prethodnu godinu koje je obradila naša nezavisna mreža bankomata MoneyGet, vrlo dobrom izvedbom poslovne jedinice e-Trgovine i kontinuiranog velikog interesa za rješenja za digitalno bankarstvo u regiji', komentirao je Piotr Jeleński, predsjednik Uprave Asseca South Eastern Europe S.A.

Prihodi od prodaje poslovne jedinice Bankarstva dosegli su 10,2 milijuna eura, što je porast od 12% (1,1 milijuna eura) u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Rast prihoda od prodaje zabilježen je u poslovnim jedinicama Core banking i ostalim jedinicama programske podrške. Prihodi od prodaje mobilnih rješenja također su porasli. Operativna dobit poslovne jedinice Bankarstva u trećem tromjesečju 2019. godine iznosila je 2,0 milijuna, što je porast od 41% (odnosno porast od 0,6 milijuna eura).

Prihod od prodaje poslovne jedinice Sistem integracija u trećemu tromjesečju 2019. godine iznosili su 19,8 milijuna eura, što je porast od 46% (6,3 milijuna eura) u odnosu na prihode od prodaje u trećemu tromjesečju 2018. godine. Veći prihodi od prodaje zabilježeni su u poslovnim jedinicama Third party kao i vlastitih rješenja. Operativna dobit poslovne jedinice Sistem integracija dosegla je 1,1 milijuna eura i bila je slična operativnoj dobiti u odgovarajućem razdoblju prethodne godine.