bili su većinski vlasnici

Njemački investitor povukao se iz televizije UNA, jedini vlasnik ostao Dodikov sin

04.03.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, sadašnji većinski vlasnik tvrtke Una World Network, u potpunosti se povukao iz projekta stvaranja regionalne TV kuće UNA i jedini vlasnik je ostala tvrtka Infinity Media Banja Luka, koja se povezuje s obitelji Dodik, doznaje portal Capital iz BiH

Promjene u vlasničkoj strukturi evidentirane su Rješenjem Okružnog privrednog suda Banje Luke 24. veljače ove godine, otkada je jedini vlasnik Une firma Infinity Media, koja pripada Infinity International Group, piše Capital.

Podsjećamo, na Weekend Media Festivalu u Rovinju prošle godine spektakularno je najavljeno osnivanje regionalne televizije Una. Emitiranje programa počelo je krajem godine, no ono što je do sada spektakularno najavljivano gledatelji nisu imali prilike vidjeti.

U svrhu pokretanja televizije u Banjoj Luci osnovano je nekoliko tvrtki, među kojima i Una World Network, čiji su osnivači Infinity Media Banja Luka s udjelom od 20 posto i Foundcenter Investment GmbH Berlin sa 80 posto udjela.

Registrirani su za 'proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskih programa'. Predstavnik je bio Dejan Jocić kao predsjednik Uprave. Početkom rujna prošle godine službeno je objavljeno da je Jocić inicijator tog projekta.

Međutim Registar privrednih subjekata RS-a pokazuje da nema traga njemačkim investitorima i Jociću u Uni, čiji je vlasnik sada Infinity Media, a novi zastupnik je Srđan Praštalo.

Infinity Media dio je Infinity International Group te je, prema natječajima, Prointer ITSS povezan s obitelji srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Prošle godine tvrtka Prointer ITSS u potpunosti je preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom, a ove godine ATV ju je prenijela na svoju sestrinsku tvrtku Infinity Media.

Početkom godine Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija, na kojoj se već nalazio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na Alternativnu televiziju.

Dodik je ranije rekao da je njegov sin Igor povezan s Prointerom, a nedavno je potvrdio i da pokušava medijski razvijati biznis.