atraktivna lokacija

Nakon 47 propalih pokušaja prodana osječka Kožara prvom zubaru Hrvatske

08.02.2019 u 13:35

Bionic
Reading

Nakon 47 propalih pokušaja, nekadašnja Osječka tvornica koža prodana je za 220.000 eura. Poznatu zgradu u osječkom Donjem gradu u kojem je nekada bila smještena tvornica kupila je tvrtka Projekt Slavonija Zagreb iza koje je mr.sc. Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine i suvlasnik zagrebačke dentalne poliklinike Ars Salutaris

Završen je stačaj nekadašnje Osječke tvornice koža prodajom preostale nekretnine iz nekada popularnog kompleksa Kožare u osječkom Donjem gradu. Zgradu koja se prostire na gotovo 11.000 četvornih metara u kojoj se nekada nalazila sama tvornica kupila je tvrtka Projekt Slavonija Zagreb, piše Glas Slavonije, iza koje je mr.sc. Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine i suvlasnik zagrebačke Poliklinike za stomatologiju i estetiku lica Ars Salutaris, a koja je prema službenim podacima Poslovne Hrvatske 2017. uprihodila gotovo 30 milijuna kuna dok joj je dobit iznosila 520.000 kuna.

Za glavnu zgradu Kožare dosad je 47 puta objavljen natječaj. Početna cijena ovoga objekta 2015. iznosila je 22 milijuna kuna ili oko tri milijuna eura, a spustila se gotovo 15 puta.

Cijeli kompleks nekadašnje Kožare prostirao se na 15.000 četvornih metara odnosno 1,5 hektar u osječkom Donjem gradu na vrlo atraktivnoj lokaciji, nadomak same rijeke Drave čija je vrijednost procijenjena na 36 milijuna kuna. Već ranije je prodana zgrada na Donjodravskoj obali koja se prostirala na 488 'kvadrata'.

Osječka Kožara Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Dio zgrade Kožar pod zaštitom je Ministarstva kulture kao industrijske baštine pa se obnova mora provesti po uvjetima konzervatora.

Sam Pezo za Glas Slavonije je odbio komentirati planove za ovaj objekt najavivši kako će o svemu uskoro održati konferenciju za novinare.