LINIĆ O PRIJETNJI:

'Najavili su rat, a u ratu sam opasan čovjek'

22.05.2013 u 11:26

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić potvrdio je danas na Hrvatskom radiju da je zaprijetio šefu sindikata Carine Rinu Štoriću, koji se jučer požalio da mu je Linić na sastanku poručio da je 'opasan čovjek'

Izjava je uslijedila nakon pregovora predstavnika Vlade sa sindikalcima državnih i javnih službi, a Štorić smatra da je ministra naljutio učestalim zahtjevima za rješavanjem budućeg položaja carinika. Linić pojašnjava što je Štorić ispustio u svojoj verziji:

'Ja jesam opasan, samo je carinik trebao reći da sam mu kazao da sam u ratu opasna osoba, i to ponavljam. S obzirom na najave o blokadi granica i prijetnje da će naši gosti i građani čekati do Beča, Münchena, ja velim to je rat, a tom ratu ja sam opasan čovjek. Upozorio sam sindikalnog čelnika da u ratu ne stradaju generali nego stradaju ljudi, da čuva ljude i da se ne igra s glavama ljudi, a u tom ratu na žalost mnogi će poginuti. Blokada granica neće biti od carinskih dužnosnika niti službenika, u tom dijelu ću voditi rat. Pravo na štrajk im nitko ne brani, ali blokada sustava je nedozvoljiva i ja kao ministar financija im to neću dozvoliti', rekao je Linić.