VIDOŠEVIĆ UPOZORAVA

'Moramo umiriti Katarane zbog odlaska Čačića'

16.11.2012 u 10:03

Bionic
Reading

U kontekstu dogovorenog posla s Kataranima oko LNG terminala, ostavka Radimira Čačića je nezgodna situacija s obzirom na činjenicu da je on osobno preuzeo obvezu da taj projekt gura naprijed, smatra Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK)

Gostujući u Dnevniku 3 HTV-a, Vidošević je pozvao predsjednika Ivu Josipovića i Vladu da brzo reagiraju i uvjere Katar da se odlaskom Čačića strateški ništa neće promijeniti.

'Uostalom, takvi projekti nisu projekti pojedinca. Uvjeren sam da nema opasnosti da stane ono što je dogovoreno', rekao je Vidošević.

Sljedeće godine u svibnju u Rijeci otvara se Islamski centar. Svečanosti će prisustvovati i katarski emir Al Tani te Vidošević očekuje da će se tada i službeno potpisati ugovor o isporuci plina za LNG.

'Posjet Kataru bio je iznimno uspješan posjet koji puno obećava, ali po meni, sve ovisi o tome hoće li se realizirati taj glavni projekt da Hrvatska bude točka ekspanzije katarskog ukapljenog plina za Europu', istaknuo je Vidošević.

Od ostalih poslova, kaže, dogovorena je isporuka parketa tvrtke Požgaj, Perutnina Ptuj Pipo iz Čakovca ima velike šanse za ugovor, a IGH-u se otvara mogućnost izgradnje ispitnog laboratorija.