korporativno upravljanje

Modroj špilji priznanje za najbolje dioničko društvo po korporativnom upravljanju

09.12.2021 u 16:18

Bionic
Reading

Ovogodišnje priznanje za najbolje dioničko društvo prema usklađenosti poslovanja s kodeksom korporativnog upravljanja na redovitom tržištu Zagrebačke burze u organizaciji Hanfe dobilo je hotelijersko društvo Modra špilja d.d. iz Komiže s otoka Visa.

Za Društvo koje još do nedavno bilo opterećeno stečajnim postupkom u trajanju više od 5 godina to je veliko priznanje. Ulaskom obveznih mirovinskog fonda pod upravljanjem PBZ Croatia Osiguranja u vlasničku strukturu situacija se značajno promijenila.

'I ovo priznanje jasno govori kako novi vlasnik suštinski mijenja društvo na bolje u svim segmentima jer su i sami mirovinski fondovi vrlo transparentne i regulirane institucije', priopćeno je.

Dugogodišnji direktor hotela Biševo u Komiži, a sad predsjednik Uprave Modre Špilje d.d., Edo Bogdanović rekao nam je da je „s dolaskom mirovinskih fondova završilo dugogodišnje stanje neizvjesnosti i za radnike i za lokalnu zajednicu. Prošla godina je bila izrazito zahtjevna i zbog utjecaja pandemije na poslovanje ali i zbog projekta uvrštavanje dionica na Zagrebačku burzu i ispunjavanje zadanih standarda korporativnog upravljanja. Sretni smo da je naš trud prepoznat“.