Zastupnik Domovinskog pokreta

Mlinarić o uhićenom potpukovniku JNA: Ovo je moja slika iz logora, on me ispitivao

09.06.2022 u 16:30

Bionic
Reading

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić pohvalio u četvrtak hrvatske službe koje su u ponedjeljak uhitile bivšeg potpukovnika JNA Vojislava Medića na graničnom prijelazu Tovarnik zbog sumnje na ratni zločin te poručio kako je to trebalo „davno prije napraviti''

Mlinarić je poručio da ga je Medić ispitivao u logoru u Srijemskoj Mitrovici, kao i njegove prijatelje suborce i da će istražnim službama reći što zna te da zna puno.

Pokazavši fotografiju iz zarobljeništva rekao je, uz ostalo: ''Ovo je moja slika, i ne samo moja, nego je još jedno 60-ak branitelja slikano s brojem 30. lipnja '92.''.

''Za sve te ljude koji su slikani možete očekivati, kao što je sada došla optužnica za četiri pilota, da će doći i za ove ljude koji su branili svoj grad, svoju kuću, svoju državu, da će doći optužnica iz Srbije zbog toga što je potpukovnik KOS-a Medić odradio to onako kako to njihove službe i rade. Nažalost, hrvatska država nije odradila u ovih 30 godina i puno toga je propustila'', istaknuo je hrvatski branitelji i saborski zastupnik.

Sve je znao o meni i o svim braniteljima koji su branili Vukovar. Hvalio se da je radio u MUP-u RH, meni se na ispitivanju hvalio da je pao u operaciji 'Labrador' i da je pušten nakon 15 dana te je došao u logor kao ispitivač. Tamo je tukao i mučio brojne ljude', kazao je, uz ostalo, Mlinarić.

Mlinarić je na konferenciji za novinare u četvrtak kritizirao hrvatsku vlast da je u 30 godina puno toga propustila uraditi vezano za ratne zločine.

Podsjetio je na napad sedam MiG-ova 07.11.'91. koji su raketirali Bizovac, selo kod Osijeka, i bacili na nj krmače iako nije bilo nikakav vojni cilj.

U napadima je poginuo dječak Dragan Cvetković u dobi od 11 godina, tri policajca prometne policije i još troje civila, a 20 ih je teško ranjeno, kazao je, među ostalim, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

''Postavljam pitanje: tko je letio tim MiG-ovima, tko ih je poslao, tko im je dao naredbu i zašto ti ljudi nisu procesuirani?", kazao je

"Mogao bih vam govoriti o tisuću slučajeva. A što je hrvatska država napravila i ovakva sluganska politika Andreja Plenkovića i prijašnjih Vlada?", upitao je.

Mlinarić je pozivao logoraše da se jave i da daju iskaze o uhićenom Mediću te podsjetio na svoj prijedlog u Saboru da bi trebalo donijeti zakon o oduzimanju hrvatskog državljanstva ljudima koji su radili protiv Hrvatske.

Medić prima hrvatsku mirovinu i mi plaćamo zločince, zaključio je.