deset milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja financirati police osiguranja od naleta na divljač

28.01.2021 u 16:45

Bionic
Reading

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da nastavlja s financiranjem jedinstvene police osiguranja za štetu nastalu od naleta vozila na divljač te će se za tu namjenu za prva tri ovogodišnja mjeseca izdvojiti 9,9 milijuna kuna . Vlada je, naime, na današnjoj sjednici odlučila da će se za financiranje police osiguranja u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. za štetu nastalu od naleta vozila na divljač u ovoj godini Hrvatskom lovačkom savezu dodijeliti 9,9 milijuna kuna.

Zbog porasta vozila i prometnica, utjecaja čovjeka na okoliš te intenzivnijim obrađivanjem poljoprivrednih površina, štete od naleta divljači su u značajnom porastu, a lovoovlaštenici i oštećenici su suočeni s visokim odštetama, zateznim kamatama i premijama osiguranja, kaže se u priopćenju iz Ministarstva.

S ciljem održivosti koncesija i zakupa prava lova te smanjenja broja sudskih postupaka vezano za utvrđivanje odgovornosti, Ministarstvo poljoprivrede od 2018. godine financira jedinstvenu policu osiguranja, dodaje se još u priopćenju.