PRETEKLI KONZUM

Mercator pred preuzimanjem Pan trgovina

03.01.2013 u 13:19

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Pan trgovine i Konzorcija Pan Marin Mikulić potvrdio je za Glas Slavonije kako će Mercatoru iznajmiti 27 trgovina. U igri je bio i Konzum ali su Slovenci ponudili bolje uvjete

'Mercator je ponudio dva eura više po kvadratu za najam i za njih smo se odlučili. S njima smo potpisali i obvezujuće pismo. Sada se provodi utvrđivanje stanja, od trgovačke robe, primopredaja, plaćanje robe, preuzimanje radnika itd. Iz Mercatora su rekli kako će u veljači preuzeti sve trgovine, pritom mislim na onih 27 trgovina gdje prelaze svi zaposleni. Glavne trgovine u ovom trenutku neću iznajmiti, za njih imam neke druge planove', rekao je za Glas Slavonije Mikulić pojasnivši i zbog čega nije došlo do preuzimanja trgovina od strane Konzuma.

'Paralelno smo pregovarali s Konzumom i Mercatorom, da bi Konzum u zadnji tren tražio neke izmjene na koje ja nisam pristao te sam se odlučio za Mercator. Čini mi se da oni mijenjaju strategiju poslovanja, no znam da manje trgovine imaju u Sloveniji', kaže vlasnik Pan trgovine.