NEZADOVOLJSTVO

Mali poduzetnici u Puli ogorčeni: Zašto bi se prodaja pića na kioscima branila samo u našem gradu?

03.01.2022 u 19:12

Bionic
Reading

Malo tko se može pomiriti s odlukom Grada Pule o zabrani prodaje kave i pića na kioscima, a sve s obrazloženjem da se na taj način ugrožava poslovanje u "čvrstim objektima", dakle u kafićima.

Ta odluka odjeknula je cijelom zemljom jer je malo tko ikad čuo za nešto takvo.

Čeka se reakcija velikih tvrtki poput Tiska, a mali privatnici također negoduju.

"Da, tu nam je i dio zarade, moramo i mi od nečega živjeti. Radimo non stop. Nema za nas ni svetka ni petka. Na tisku šalju pakete, naplaćuju račune, sve je to provizija, a mi mali poduzetnici, nama se ovom odlukom uzima iz usta", kazao je Glasu Istre vlasnik privatnog kioska iz Pule.

"Odluka je užasna. Mi radimo i nedjeljnom cijeli dan i kada ljudi idu šetati nemaju gdje uzeti vodu ili sok osim ovdje. Sada zimi možda i neće biti problem, ali mislim da je ljeti turistima lakše samo uzeti vodu ili neki napitak na kiosku, umjesto da traže supermarket kojih u centru grada ima samo nekoliko, pa još i da tamo čekaju red", kazala je trgovkinja u jednom pulskom kiosku smještenom blizu centra grada.

Objašnjavaju da je odluka stupila na snagu, ali do 10. siječnja (idući ponedjeljak) traje vrijeme prilagodbe. Koliko se moglo vidjeti jučer u Puli, prodaja pića na kioscima se normalno odvija.