KRENULO NA BOLJE

Laško ostaje vlasnik splitske pivovare

19.06.2009 u 08:50

Bionic
Reading

Nakon dvomjesečnog trilera, kako za radnike tako i za slovenskog vlasnika, Jadranska pivovara nastavlja s proizvodnjom uz deblokiran račun i na čelu s novim direktorom Markom Sučićem.

'Povukli smo zahtjev za stečajem s Trgovačkog suda i za sada smo zadovoljni razvojem situacije, ponajprije za radnike što nam je i bila primarna briga i razlog suprotstavljanja likvidaciji tvrtke', izjavio je Goran Damjanović iz sindikata PPiV. Prema njegovim riječima sačuvana su sva radna mjesta, ali šezdesetak radnika će prema procjeni prihvatiti zadovoljavajuću otpremninu na dobrovoljnoj bazi. 'Zadovoljni smo i izborom novog - starog direktora', dodao je, piše Poslovni dnevnik.

Sučića je postavio vlasnik slovenska Pivovarna Laško kako bi na temelju dugogodišnjeg iskustva rada u pivovari u kojoj je od samog onsutka. Obnašao je funkciju direktora, a poslije i direktora financija te podigao poslovanje na zadovoljavajuću razinu.

Uz deblokirani račun i povjerenje vlasnika, Jadranska pivovara će nastaviti s proizvodnjom piva Kaltenberg, ali će u suradnji s dogovoru sa sindikatima, kako ističe povjerenik Damjanović, proizvoditi ipak i Zlatorog. Doduše, za sada samo za tržište Bosne i Hercegovine, a tek u budućnosti i za domaće.

Predstavnik sindikata zaključio je kako će 'Jadranska pivovara s obzirom na nepovoljnu situaciju kraj sezone dočekati na pozitivnoj nuli ili s manjim minusom'.