19 milijuna bočica

Kako bi pomogli ublažiti nestašicu, francuski Danone u SAD šalje 750.000 kutija hrane za dojenčad

21.06.2022 u 15:00

Bionic
Reading

Francuska prehrambena tvrtka Danone isporučit će SAD-u oko 750 tisuća kutija osnovne mliječne formule za dojenčad iz tvornice u Irskoj kako bi pomogla ublažiti nestašicu, objavile su američke vlasti

Najavljena isporuka odgovara gotovo 19 milijuna bočica od 237 mililitara.

Danone će svoj Aptamil First Infant Milk Stage 1, koji zadovoljava američke kriterije hranjivih tvari, poslati u srpnju iz pogona u Irskoj.

Aptamil First Infant Milk Stage 1 prikladan je za većinu dojenčadi, ali možda neće biti prikladan za nedonoščad i za dojenčad s niskom porođajnom težinom, s niskom razinu željeza pri porođaju ili s rizikom manjka željeza zbog bolesti, objavila je Uprava za hranu i lijekove (FDA).

Američko ministarstvo zdravstva i socijalnog rada razmatra mogućnosti za što bržu dopremu proizvoda u SAD.

Vodeći britanski proizvođač robe široke potrošnje Reckitt Benckiser prošli je tjedan najavio isporuku oko dva milijuna kilograma praha za proizvodnju oko 5,7 milijuna kutija hrane za dojenčad kako bi se ublažio problem nestašice u SAD-u.

Objavljeno je i da će američka vlada iz Švicarske uvesti oko 548.000 ekvivalenata bočica od 237 mililitara specijalne hrane za dojenčad Alfamino i AlfaminoJunior prehrambenog diva Nestlea.

Kompanija je najavila da od lipnja do listopada SAD-u planira staviti na raspolaganje dodatnih oko 39,5 milijuna bočica.