nije loše

JYSK zaposlenicima podigao plaće čak 23,5 posto, dobili i solidnu božićnicu

02.01.2024 u 09:50

Bionic
Reading

Zaposlenike JYSK-a, danskog maloprodajnog lanca, ulaskom u 2024. godinu očekuje prosječno povećanje primanja od 23,5 posto dok će za neke to povećanje iznositi čak 36 posto

Vesna Kukić Lončarić, Country director za JYSK Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, istaknula je da je ponosna na ovo značajno povećanje primanja zaposlenih u trgovinama, bez obzira na poziciju na kojoj rade.

'Naši zaposleni su naš najvrijedniji resurs i trudimo im se osigurati pozitivno radno okruženje, a također želimo da JYSK bude konkurentan poslodavac na tržištu. Pored značajnog povećanja primanja čiji ukupni iznos na godišnjoj razini iznosi nešto više od 1,3 milijuna eura, ponosni smo na činjenicu da naši zaposleni imaju mogućnost ostvariti bonuse ovisno o rastu prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu. Kroz cijelu 2023. godinu isplaćeni su bonusi u iznosu većem od 780.000 eura', izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country director za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Osim povećanja plaća, JYSK je i ove godine uz svoj tradicionalni godišnji party, kada je zatvorio sve svoje trgovine na 2 dana, svojim zaposlenima isplatio i božićnicu u iznosu od gotovo 400 eura.

Upravo briga o svojim zaposlenima čini JYSK jednim od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, a to je prepoznato i u svijetu. To pokazuje međunarodno istraživanje američkog poslovnog časopisa, Forbes, iz 2023. godine u kojem je ispitano 170.000 ljudi iz 55 zemalja, a od sudionika je zatraženo da ocijene tvrtke prema aspektima kao što su imidž, utjecaj na gospodarstvo, razvoj talenata i društvene odgovornosti. Na konačnu listu ušlo je 700 tvrtki koje su dobile najviše ukupnih bodova među kojima je i JYSK.