nakon konzuma

Još dva velika trgovačka lanca povlače Coca-Colu od pola litre

08.11.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Nakon Konzuma još dva velika trgovačka lanca primijenila su nalog Državnog inspektorata (DIRH) i s polica svojih trgovina uklonila ‘Coca-Colu‘ u PET ambalaži od pola litre. Riječ je o Lidlu i Kauflandu koji, za razliku od Konzuma, na svojim policama nikada nisu imali drugo bezalkoholno piće čije je izbacivanje zatražio Inspektorat, ‘Romerquelle Emotion Blueberry Pomgranate‘.

Dok je iz Lidla za Jutarnji list poručeno kako su s polica svojih trgovina uklonili sav asortiman ‘Coca-Cole‘ u PET ambalaži od pola litre, iz Kauflanda kažu kako su iz trgovina izbacili određenu seriju tog pića s rokom trajanja do 11.travnja ove godine.

'Prema odluci Državnog inspektorata, iz prodaje povlačimo Coca-Cola Original Taste 500 ml PET s EAN kodom 54491472, s datumom proizvodnje 11.10.2023., s rokom trajanja do 11.04.2024.', kažu iz Kauflanda za Jutarnji.

Iz Lidla su nas izvijestili kako će ‘bez odgađanja postupiti po uputi Državnog inspektorata i sanitarne inspekcije i maknuti sa polica proizvod Coca Cola 0,5l PET bez obzira na rok/LOT‘.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore pozvao je ugostitelje da zaštite svoje goste i svoje poslovanje te da do zaprimanja više informacija i potvrda o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda maknu iz ponude sporna gazirana pića. Istu uputu je Hrvatska obrtnička komora izdala i putem internog komunikacijskog sustava obrtnicima ugostiteljima.