mjesto za novu tvornicu

Janša pozvao milijardera u Sloveniju, a evo što je poručio Musku

22.09.2021 u 21:58

Bionic
Reading

Američki milijarder i osnivač Tesle, SpaceX-a i Neuralinka Elon Musk otvorit će dvije nove mega-tvornice u Berlinu i Teksasu, gdje će proizvoditi Tesline električne automobile. Musk je ovih dana najavio da je njegova četvrta mega tvornica već u planu, ali još nije odlučio gdje će se ona nalaziti. Slovenski premijer Janez Janša ponudio mu je Sloveniju

Slovenski premijer Janez Janša predložio je Elonu Musku da svoju četvrtu Teslinu mega tvornica smjesti u Sloveniju.

'Nema na čemu u Sloveniji, Elone Musk', poručio je preko Twittera Janez Janša potkrijepivši svoj prijedlog listom deset najsigurnijih zemalja svijeta na kojoj je Slovenija na petom mjestu.

Janša je Muska podučio i da je inženjer tehnike i elektrotehnike Nikola Tesla svoj prvi posao pronašao upravo u Mariboru, u Sloveniji.

U Sloveniji već postoji Teslina baterija kapaciteta pola megavata koju je u tvrtku Iskra instalirao Dušan Šešok. Slovenski kriptomilijunaš Damian Merlak, koji je prije dvije godine ugostio tadašnjeg Teslinog voditelja prodaje Evana Ricea kada je otvorio skladište električne energije na Jesenicama, također je u nekoliko navrata izrazio interes za suradnju s Muskom, pišu Slovenske novice.

Kako prenose strani mediji, za sada je samo jasno da Musk definitivno neće otvoriti četvrtu tvornicu u Rusiji, a odluka o novoj lokaciji očekuje se do kraja godine.