REZULTAT INVENTURE

Iz robnih zaliha nestali loživo ulje i riblje konzerve

29.08.2013 u 23:02

Bionic
Reading

Redovita inventura državnih robnih zaliha pokazala je krajem prošle godine manjak zaliha ribljih konzervi i antifriza. Usporedbom stvarnog stanja u skladištima i onoga što je trebalo biti u zalihama, Središnje povjerenstvo za robne zalihe provjerilo je stanje na 83 lokacije, a kod poduzetnika koji primaju naknadu za skladištenje rezervi utvrdilo manjkove u slučaju ta dva proizvoda, piše Glas Slavonije

U izvješću o stanju robnih zaliha navodi se da je nakon toga izdano rješenje prema kojem tvrtke koje obavljaju skladištenje za državu moraju vratiti robu na novu lokaciju, a pokrenuti su i kazneni postupci. U dokumentu se navodi da je kod riboprerađivačke tvrtke Adria iz Zadra utvrđen manjak u robi u vrijednosti od 1,15 milijuna kuna, te da je zbog toga podnesena kaznena prijava, piše Glas Slavonije.

587 tona utvrđeni je manjak ulja za loženje.

333,74 milijuna kuna su ukupno vrijedile robne zalihe krajem prošle godine.

Inspektori su bili i u 38 nadzora kako bi provjerili poštuje li se obveza skladištenja strateških robnih zaliha žitarica, poput mesa u živom, šećera, mesnih i ribljih konzervi, cisterni, naftnih derivata. Utvrdili su manjak ulja za loženje i to 587 tona. Izdali su rješenje da se roba vrati na skladište, ali kako se to nije dogodilo, pokrenuli su kaznenu prijavu. Iako se ne navodi o kojem je slučaju riječ, u popisu tvrtki od kojih država potražuje više od milijun kuna je Toplana iz Karlovca koja državi duguje više od 7,5 milijuna kuna i to na ime zajma i utvrđenog manjka, pa je zbog toga zaradila i kaznenu prijavu.

Ukupne robne zalihe krajem su prošle godine vrijedile 333,74 milijuna kuna.