ODGOVORNO POSLOVANJE

HUP nositelj Global Compacta za Hrvatsku

14.11.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisala je ugovor s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i postala glavni nositelj aktivnosti i kontaktna točka za UN-ov projekt Global Compact koji promiče društveno odgovorno poslovanje, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare HUP-a i UNDP-a

Sklapanjem ugovora, HUP je preuzeo ulogu Tajništva Global Compact mreže u Hrvatskoj.

Predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić rekao je na konferenciji za novinare kako je suradnja HUP-a i UNDP-a u promociji društveno odgovornog poslovanja prirodna jer HUP od osnutka promovira i potiče najbolje poslovne prakse društveno odgovornog poslovanja, a u budućnosti će tome posvetiti još više pažnje.

Cilj UN-ove mreže Global Compact je poticanje kompanija da s isključive usmjerenosti na profit prijeđu na intenzivnije uključivanje u rješavanje društvenih problema, etičkih pitanja i zaštitu okoliša, ocijenila je stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton. Društveno odgovorno poslovanje nije samo PR-ovski alat već nova formula rasta i konkurentska prednost, dodala je.

UN-ova inicijativa Global Compact pokrenuta je 2000. godine. Uz kompanije okuplja predstavnike akademske zajednice, civilnog i vladinog sektora, poslovna udruženja i tijela UN-a. Okuplja oko 8.700 tvrtki iz 130 zemalja

Global Compact temelji se na deset osnovnih načela iz područja zaštite ljudskih prava, prava radnika, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije. Lokalna mreža Global Compacta u Hrvatskoj osnovana je 2007. godine i broji 57 članica.