Best in test

Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu

08.11.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom danas je dobio još jednu nagradu za kvalitetu mreže. Nakon što je ove godine dobio više nagrada za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, Hrvatskom Telekomu uručena je i umlautova nagrada Best in test za najbolju fiksnu širokopojasnu uslugu

Ova nagrada rezultat je analize 764.172 uzorka prikupljenih od svih pružatelja fiksnih usluga u Hrvatskoj u razdoblju od šest mjeseci, između travnja i rujna 2021. Ona odražava stvarno korisničko iskustvo više od 10.000 linija testiranih u kategorijama: brzina preuzimanja, brzina učitavanja i latencija, a Hrvatski Telekom postigao je najvišu ocjenu među svim pružateljima usluga na tržištu.

Osvajanjem nagrade Best in test Hrvatski Telekom je ne samo potvrdio, već i učvrstio svoj status vodeće mreže na tržištu.

'Naša širokopojasna mreža ima presudnu ulogu u povezivanju hrvatskih građana i poduzeća, omogućavajući im brži pristup internetu te uživanje u najboljem mogućem iskustvu mreže. U potpunosti smo predani tom cilju, o čemu svjedoče i najveća ulaganja te činjenica da Hrvatski Telekom gradi dvostruko više optičke mreže od svih sudionika na tržištu zajedno, pritom podižući kvalitetu i brzinu mreže u cijeloj fiksnoj mreži. I to radimo diljem Hrvatske, u velikim i malim gradovima, prigradskim i ruralnim područjima. Ponosni smo na umlautovu nagradu koja je odraz stvarnog korisničkog iskustva, a našu mrežu ćemo nastaviti graditi, povezivati i unaprjeđivati', izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom, u skladu sa svojom investicijskom strategijom, usmjeren je na daljnju izgradnju optičke infrastrukture i širenje fiksne mreže, a FTTH-om trenutno pokriva više od 435.000 kućanstava te je na dobrom putu da drugu godinu zaredom ima rekordnu godinu u vidu pokrivenosti novih kućanstava.