ZAHTJEV ZA HITOM REAKCIJOM

HOK: Prijevoznici će do zadanog roka dobiti dozvole za međunarodni prijevoz tereta

30.06.2023 u 16:36

Bionic
Reading

Iz Hrvatske obrtničke komore (HOK) u petak su izvijestili da će svi prijevoznici do zadanog roka dobiti dozvole za međunarodni prijevoz tereta.

Svi zahtjevi prijevoznika za izdavanje isteklih licencija podneseni u roku biti će riješeni tijekom današnjeg dana, dok će zahtjevi podneseni van roka propisanog zakonom biti riješeni najkasnije do sredine idućeg tjedna, izvijestili su iz HOK-a.

Podsjećaju da su Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture poslali zahtjev za hitnom reakcijom kako bi se riješili zahtjevi prijevoznika za obnovu licencije koja većini obrtnika koji obavljaju međunarodni prijevoz tereta istječe tijekom srpnja.

Ministarstvu je, kako su naveli, skrenuta pažnja kako 1. srpnja istječe rok važenja za više od 2.000 licencija Zajednice za međunarodni cestovni prijevoz tereta i putnika izdanih s danom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a do kraja godine za još dodatnih 900 licencija.

Uzimajući u obzir informacije s terena prema kojima brojni prijevoznici do 30. lipnja ove godine nisu dobili rješenja svojih zahtjeva, od Ministarstva je zatraženo da žurno izda uputu za sve one kojima dozvole istječu 1. srpnja.

Slijedom zahtjeva HOK-a, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je obavijest "Licencije za obavljanje prijevoza putnika i tereta u međunarodnom cestovnom prometu" u kojoj je reklo da je za produženje licencije Zajednice za međunarodni cestovni prijevoz tereta ostalo još 250 neriješenih zahtjeva, navodi se u priopćenju HOK-a.

Zahtjevi koji su pristigli u roku bit će riješeni danas, osim onih za koje je tražena i nije dostavljena dopuna.

Očekuje se da će svi zahtjevi, neovisno o datumu podnošenja, biti obrađeni najkasnije do sredine idućeg tjedna.