HAKERI U AKCIJI

Hakirana jedna od najvećih medijskih kompanija, evo tko stoji iza napada

04.02.2022 u 21:00

Bionic
Reading

Medijska kompanija News Corp, izdavač Wall Street Journala, objavila je da je hakirana i da su podaci ukradeni novinarima i drugim zaposlenicima.

Tvrtka za kibernetičku sigurnost koja istražuje upad vjeruje da iza operacije stoji kineska obavještajna služba.

Medijska tvrtka čije publikacije i tvrtke uključuju New York Post i matičnu tvrtku Dow Jones objavila je da je upad otkriven 20. siječnja i da je istraga u tijeku kako bi se utvrdila "priroda, opseg, trajanje i utjecaj", tog hakerskog napada.

Do sada nisu utjecali na korisničke i financijske podatke, a poslovanje tvrtke nije poremećeno, priopćeno je iz tvrtke. Nije poznato kada su hakeri provalili u mrežu tvrtke niti koliko su podataka ukrali, prenosi agencija Beta.

Glavna briga vezana je za novinare. Medijske organizacije glavne su mete svjetskih obavještajnih agencija jer su njihovi novinari u stalnom kontaktu s izvorima osjetljivih informacija.

Mandiant, tvrtka za kibernetičku sigurnost koja istražuje hakerski napad, procjenjuje da oni koji stoje iza operacije imaju centar u Kini i "vjerojatno su uključeni u špijunažu radi prikupljanja obavještajnih podataka za interese Kine".

U e-poruci zaposlenicima, tvrtka je rekla da je hakerski napad pogodio "ograničen broj poslovnih računa e-pošte i dokumenata" iz sjedišta "News Corp., News Technology Services, Dow Jonesa, News UK i New York Posta".