životinjsko carstvo

HAK upozorava: Uočene srne na autocestama A1 i A2

08.10.2022 u 09:18

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatni oprez zbog uočenih srna na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zaprešić te na autocesti A1 između odmorišta Vukova Gorica i čvora Bosiljevo i na 8. km između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina.

Po izvješću u 8 sati, magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti.

Pojačan promet očekuje se tijekom dana na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta, cestama u priobalju i graničnim prijelazima. Vožnja u koloni ili povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi.

Do 18,30 vozi se međunarodna biciklistička utrka Istria 300 te će pojedine prometnice na dionici Poreč-Labin-Pazin-Novigrad biti djelomično ili u potpunosti zatvorene za promet.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A3), između čvorova Buzin i Lučko (od 25.+400 do 26.+800 km) vozi se dvosmjerno, samo kolnikom u smjeru Lipovca. U vrijeme pojačanog prometa (posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima) moguća je vožnja u koloni pa se vozače moli za strpljenje.

Večeras od 19 do 20,10 sati u Splitu povodom utrke GLOW RUN SPLIT bit će prekinut promet na dionici riva–Sv. Franjo–Trumbićeva obala–Obala kneza Branimira–Šetalište Ivana Meštrovića–ulaz u Vilu Dalmaciju i natrag.

Na graničnim prijelazima zabilježeno je čekanje na Tovarniku u teretnom prometu, čeka se 4 sata na izlazu iz zemlje.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Izmjene u redu plovidbe za danas su: na katamaranskoj liniji Split-Hvar uvodi se dodatna linija u 8,15 sati; trajekt na liniji Vis-Split isplovit će iz luke Vis u 16,00 sati (umjesto u 15.30 sati); trajekt na liniji Split-Stari Grad isplovit će u 21.30 sat (umjesto u 20,30 sati); trajekt na liniji Split-Supetar isplovit će u 21.30 sati (umjesto 20.30).