dalmatia tower

Gradnja najvišeg nebodera u Hrvatskoj nastavlja se poslije Nove godine, pogledajte kako će izgledati prvi hrvatski Marriott

03.12.2018 u 14:08

Bionic
Reading

Buduća najviša zgrada u državi i prvi hrvatski hotel s brendom Courtyard by Marriott, neboder Dalmatia Tower u Splitu, nakon zastoja s radovima zbog poslovnih problema tvrtke Tehnika kao izvođača radova bit će dovršen do konca 2019. godine, a s radom će započeti za Uskrs 2020. godine. Investitor Josip Komar za tportal je potvrdio da je potpisan ugovor s LSG grupom kao novim izvođačem

Zgrada koja će na koncu imati 27 etaža i 115 metara visine veći je 'brat blizanac' nedavno otvorenog nebodera u kojemu se nalazi sjedište bivše Splitske banke, danas OTP banke Hrvatske. Gradnja je zastala na 17. etaži točno u vrijeme kada se odlučivalo o povećanju katnosti, što je investitoru na koncu omogućeno zahvaljujući suglasnosti Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te njihovu tumačenju splitskih prostornih planova.

Po Komarovim riječima, u idućim tjednima slijedi priprema za nastavak betonskih radova koji će se po svemu sudeći intenzivirati odmah nakon Nove godine. LSG grupa u svojim referencama između ostalog ima izgradnju 37-katnog Sky Towera u Bukureštu, a u Splitu će raditi po sistemu ključ u ruke.

Prije nastavka radova vrijednih 260 milijuna kuna investitor će o promjeni izvođača izvijestiti Hrvatsku banku za obnovu i razvoj (HBOR), koja prati cijeli projekt i koja za to treba izdati formalnu suglasnost. Osim ove institucije, snažnu potporu Komaru nedavno je osobno dao američki veleposlanik Robert Kohorst.

Prvi hrvatski Marriott nalazit će se na višim etažama nebodera i imat će 190 soba, a investitor Komar tportalu je ustupio simulacije budućeg izgleda njegove unutrašnjosti. Ostatak objekta deklariran je kao 'prateći sadržaji', no pretpostavlja se da će se ondje nalaziti i uredski prostori za potrebe tvrtki iz IT sektora. Na posljednjoj etaži najviše hrvatske građevine nalazit će se restoran s vidikovcem.

  • +3
Courtyard by Marriott, Westgate Split Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Westgate Group