talijanski osiguravatelj

Generali prodaje Viridiumu blizu 90 posto poslovanja sa životnim osiguranjem Generali Leben

05.07.2018 u 13:29

Bionic
Reading

Najveći talijanski osiguravatelj Generali objavio je u četvrtak da će prodati 89,9 posto njemačkog poslovanja sa životnim osiguranjem njemačkom osiguravatelju Viridiumu sporazumom kojim je njegova vrijednost procijenjena na do mililjardu eura

Generali Leben ponuđen je na prodaju prošle godine a Viridium je bio među zainteresiranim kupcima zajedno s njemačkim Frankfurter Lebenom i Athorom, se saznalo iz neimenovanih izvora.

Generalijev njemački ogranak za životno osiguranje predstavlja 36 posto njegova portfelja životnih osiguranja u Njemačkoj.

Procjenjuje se da će ukupna gotovinska vrijednost transakcije dosegnuti 1,9 milijardi eura kada se u obzir uzme 882 milijuna eura kredita koji će biti nadoknađeni talijanskoj kompaniji.

Dogovoreno je također da će imovinom Generali Lebena u razdoblju od pet godina upravljati Generali Investment Europe za ukupnu naknadu od 275 milijuna eura, navodi se u priopćenju Generalija.

Viridium je u 80-postotnom vlasništvu grupe Cinven dok preostalih 20 posto drži reosiguravatelj Hannover Re. Upravljaju imovinom ukupne vrijednosti 15 milijardi eura nakon akvizicije tri manja portfelja polica osiguranja koje donose visoke marže ali ne otvaraju mogućnosti širenja poslovanja.

Sporazum je u skladu sa strateškom ambicijom grupe da rabalansira portfelj, ističu u Generaliju.

U sklopu sporazuma Generali će također dobiti mogućnost kupnje manjinskog udjela u Viridiumu.