MUKE PO GOLFU NA SRĐU

Frenkel: uvijek sam promovirao Hrvatsku

01.05.2011 u 13:10

Bionic
Reading

Aaron Frenkel, počasni konzul Republike Hrvatske u Izraelu, koji je i glavni investitor projekta 'Golf park Dubrovnik', priopćio je danas da kao počasni konzul Hrvatske nikad nije činio niti govorio ništa drugo nego promovirao Hrvatsku i ulaganja u nju

'To najbolje potvrđujem vlastitim primjerom - dosadašnjim ulaganjem preko 750 milijuna kuna u projekt golfa u Dubrovniku', stoji u Frenkelovu priopćenju poslanom iz tvrtke 'Razvoj golf' koja je nositelj projekta 'Golf park Dubrovnik'.

'Činjenicu da me Dubrovačko-neretvanska županija poziva na promociju potencijalnih ulaganja u turizam za moguće investitore iz Izraela, dok nas istodobno ista županija i njeni čelni ljudi ne žele primiti mjesecima na službeni razgovor o projektu vrijednom više od milijardu eura, mogu nazvati samo jednom riječju – licemjerjem', kaže Frenkel

Neki su mediji ovih dana objavili kako je Frenkel izraelske gospodarstvenike kojima u posjet dolaze predstavnici dubrovačke županije radi promoviranja projekta privlačenja ulaganja, upozorio kako je riječ o neozbiljnoj županiji u koju ne vrijedi investirati.

Predstavnici projekta 'Golf park Dubrovnik', kojem je na čelu konzul Frenkel, optužili su nedavno dubrovačko-netevanskog župana Nikolu Dobroslavića da izmišljanjem vlastitih pravila nezakonito koči projekt gradnje golfskog igrališta na Srđu u Dubrovniku te da vrši pritisak na investitore tog projekta stalnim promjenama urbanističkog plana.

Župan Dobroslavić odbacio je tvrdnje da županija koči investicije i opstruira projekt golfa na Srđu. 'Smatram čudnim da se privatni investitori na takav način odnose prema neposredno izabranim dužnosnicima lokalne područne samouprave, a pogotovo smatram neprihvatljivim da se služe neistinama. Jedino moguće objašnjenje zašto su se na to odlučili jest da žele izvesti pritisak da svoj investicijski projekt ostvare izvan odrednica prostornih planova', rekao je župan.