OPREMANJE VOZILA ZA MORH

Đuri Đakoviću posao od 112 milijuna kuna

17.05.2013 u 14:38

Bionic
Reading

Ante Kotromanović, ministar obrane i Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave grupe Đuro Đaković, potpisali su danas ugovor o nabavci i opremanju borbenih oklopnih vozila Oružanih snaga oružnim stanicama PROTECTOR M151 kalibra 12,7 mm. Vrijednost ugovora je 112 milijuna kuna (bez PDVa), a Đuro Đaković bi opremljena borbena oklopna vozila trebao Ministarstvu isporučiti tijekom ove i sljedeće godine

'Nastavak suradnje s Đurom Đakovićem na projektu borbenih oklopnih vozila znači još jedan korak prema ostvarenju vizije razvoja Oružanih snaga u smislu izgradnje i jačanja male, ali moderne i mobilne vojske, s ciljem održavanja dostignutih i podizanja novih sposobnosti. S druge strane, ovo je još jedna potvrda čvrste opredijeljenosti Vlade RH i Ministarstva obrane u kontinuiranom suportiranju domaće obrambene industrije, kao jedne od najpotentnijih izvoznih grana domaćeg gospodarstva. U skladu s time, Ministarstvo obrane je pomagalo, pomaže i u budućnosti će pomagati domaćim proizvođačima i izvoznicima', izjavio je povodom potpisivanja ugovora ministar Kotromanović.

U nabavci i montaži oružnih stanica PROTECTOR M151 Grupa Đuro Đaković surađuje s norveškom grupacijom Kongsberg, koja je trenutačno vodeća u svijetu u tom segmentu. Suradnja dviju tvrtaka dodatno je ojačana prošle godine dogovorom o zajedničkom razvoju i komercijalizaciji oružne stanice srednjeg kalibra PROTECTOR Medium Caliber RWS 30 mm.

'Ovaj ugovor potvrđuje dugogodišnju uspješnu suradnju Đure Đakovića i Ministarstva obrane. Đuro Đaković je potpisivanjem ugovora s finskom Patrijom i norveškim Kongsbergom o integraciji Kongsbergovih oružnih stanica na vozila AMV 8x8 u pogonima u Slavonskom Brodu te zajedničkom nastupu na globalnom tržištu ušao u malobrojno društvo proizvođača obrambene tehnike najviše svjetske razine. Ovaj ugovor će nam biti još jedna kvalitetna referenca na stranim tržištima, probijanje kojih je prioritet ove uprave', izjavio je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave grupe Đuro Đaković.