CRO DIREKTOR NA SLOVENSKOM ISPITU

Drogini brandovi nisu ni slovenski ni hrvatski

02.02.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Srećko Nakić, predsjednik uprave Droga Kolinske, specijalni emisar Emila Tedeschija za slovensku tvrtku koju je Atlantic grupa preuzela prošle godine, govorio je na Petom Sales Summitu u organizaciji Poslovne akademije Financi o planovima Droge Kolinska, a na pokušaj glavnog urednika Financi da pitanjima izvuče nešto o njegovom odnosu sa šefom, s jednim od najintrigantnijih hrvatskih poduzetnika koji je vrlo popularan i u Sloveniji, Emilom Tedescijem, Nakić se spretno izvukao

'Emil Tedeschi je odlučan, a vi ste realan menadžer', rekao je glavni urednik utjecajnog poslovnog dnevnika Finance, Petar Frankl, u razgovoru s Srećkom Nakićem, predsjednikom uprave Draga Kolinska, koja spada u Atlantic Grupu. Bio je to razgovor koji je završena Peti Sales Summit u organizaciji Financi održan u utorak, 1. veljače. Naime, Nakić je nakon 16 godina karijere u Atlantic Grupi poslan kao menadžer od osobitog Tedeschijevog povjerenja, da vodi tvrtku koju je Atlantic Grupa preuzela prošle godine, a slovensku javnost izuzetno zanimaju namjere hrvatskog vlasnika.

Ali Nakić se nije dao isprovocirati na pitanje, konstataciju, koja je u sebi nosila 'potpitanje': koje su to vještine trebale menadžeru Nakiću da tako dugo opstane u krugu najjačih menadžera Emila Tedeschija? Nakić je međutim vrlo diplomatski opisivao odnos među menadžerima i nije htio otkriti ništa novog o šefu Atlantic Grupe koji i dalje intrigira slovensku javnost.

Govorio je uglavnom o poslovnim planovima i ponovno naglasio da nakon preuzimanja Droge 'nekoliko narednih godina neće razmišljati o novim akvizicijama'.
'Svjesni smo da ovakav zahvat zahtjeva još mnogo razgovara i komunikacije između dviju kultura', rekao je Nakić.

Zanimljivo je da je Nakić inzistirao da se brendovi Droga Kolinske ne smiju definirati niti kao 'slovenski ni kao hrvatski' već kao europski.

Naglasio je osim toga da će poduzeti sve što je u njihovoj moći da na hrvatsko tržište dođu svi prehrambeni artikli Droga Kolinske, a posebno je izdvojio Donat, poznatu mineralnu vodu koja je u cijeloj regiji percipirana kao mineralna voda za starije osobe s probavnim problemima. Nakić je na konferenciji otkrio plan Atlantica da Donat promovira kao ljekovitu vodu za sve uzraste, pa i mladu generaciju.