Geothermal solutions

Dragan Jurilj tvrdi kako njegova tvrtka nije pred stečajem: 'Uspješno poslujemo i nemamo nikakvih dugova'

22.03.2023 u 08:38

Bionic
Reading

Iz tvrtke Geothermal solutions regirali su na članak pod naslovom 'Tvrtka Dragana Jurilja pred stečajem, duguje 1,19 milijuna kuna' objavljen na tportalu u utorak, 21. ožujka. Njihovo priopćenje prenosimo cjelosti

'Poričemo da se društvo GEOTHERMAL SOLUTIONS d.o.o. nalazi u bilo kakvim financijskim teškoćama. Društvo GEOTHERMAL SOLUTIONS d.o.o. je, naime, tijekom 2021.g. bilo kratko u blokadi zbog čeka je FINA podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, u međuvremenu je društvo odblokirano te su još 2021.g. otpali svi razlozi za pokretanje stečajnog postupka a poslovne 2021. i 2022. godine su uspješno okončane, ostvareni su ciljani poslovni prihodi i podmirene su sve financijske obveze.

Trenutno društvo GEOTHERMAL SOLUTIONS d.o.o. (GS) nema nenamirenih vjerovnika i nismo suočeni sa nikakvim financijskim poteškoćama. Usto, poslovanje ovog društva je stavljeno u mirovanje iz razloga jer sve naše poslovne aktivnosti i djelatnosti te razvoj novih projekata vršimo kroz druge poslovne subjekte koji posluju uspješno.

Kao primjer navesti ću Vam naše društvo GEO POWER ENERGY DEVELOPMENT d.o.o. čija je investicija u gradnju elektrane dovršena i tijekom 2021.g. ostvarilo je prihod od 86.733.889,00 milijuna kuna ( 11.511.565,33 EUR) i neto dobit od 20.536.927,00 kn (2.725.718,63 EUR)  a tijekom 2022 godine ostvarilo je još i bolje poslovne rezultate od 2021.g. ali ti  podaci biti će javno dostupni poslije 30. travnja 2023.g. kada je i rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za tvrtke.

Nastavno na sve gore navedeno smatram da je bitno ovdje naglasiti da je u vašem članku propušteno razdvojiti društva preko kojih poslujemo i razvijajmo nove projekte od društva GS koje je u mirovanju i preko kojeg ne obavljamo nikakve gospodarske aktivnosti iz kojeg razloga se iz članka stječe dojam o tome da se naše tvrtke i poslovanje nalaze u problemima što je potpuno netočno.

Stoga, smatram da je bitno ovdje naglasiti i to da su svi radovi istraživanja geotermalne vode u blizini Slatine uspješno dovršeni tijekom kojih radova nismo imali nikakvih poteškoća sa financiranjem tih radova koji su naposlijetku iznosili 37 milijuna kuna (5 milijuna EUR) a ne 24 milijuna kuna koliko se u početku procjenjivalo da će koštati, a što se tiče projekta gradnje geotermalne elektrane "Zagocha" snage 19,99 MWel on se nastavio uspješno razvijati po utvrđenom terminskom planu i bez zastoja uz financiranje novog vlasnika tog projekta', navodi se u priopćenju koje potpisuje Dragan Jurilj, direktor Geothermal solutiona