U ORGANIZACIJI MORH-a

DOK-ING predstavio svoje robotske sustave vojno diplomatskom zboru 11 država

18.11.2022 u 12:45

Bionic
Reading

U organizaciji MORH-a, u sklopu godišnjih aktivnosti, vojno diplomatski zbor akreditiran u RH raznih zemalja s nekoliko kontinenata diljem svijeta posjetio je DOK-ING. Cilj posjete DOK-ING-a i drugih hrvatskih proizvođača opreme u području sigurnosti i obrane je promoviranje hrvatske obrambene industrije. Vojni izaslanici obrane imali su priliku razgledati DOK-ING-ove robotske i autonomne sustave i opremu posebne namjene za vojnu inženjeriju, NKBR (nuklearno kemijsko biološko i radiološko), krizne situacije, protuterorizam i podzemno rudarstvo

U posjeti su bili vojni izaslanici Republike Austrije, Republike Bugarske, Narodne Republike Kine, Republike Kosova, Kraljevine Nizozemske, Savezne Republike Njemačke, Republike Poljske, SAD-a, Republike Srbije, Republike Turske, Republike Zambije te pripadnici MORH-a.

Domaćini iz DOK-ING-a su bili Gordan Pešić – član Uprave DOK-ING-a, Mirko Šundov - savjetnik Uprave DOK-ING-a, umirovljeni General Zbora, i bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, potom Mislav Manda - Direktor prodaje DOK-ING-a i Nikša Cigoj - Voditelj ključnih kupaca DOK-ING-a.

'Izuzetna nam je čast da je ovako visoka delegacija vojnih izaslanika posjetila DOK-ING i da su imali prilike vidjeti kako je nekoć mala obiteljska tvrtka izrasla u lidera s 80% udjela na svjetskom tržištu. DOK-ING je svoje strojeve isporučio u preko 40-ak zemalja diljem svijeta i dok već polako imamo svjetsku slavu i pozornost, drago nam je kada nas se posjeti na našem zagrebačkom Žitnjaku gdje se odvija i sam razvoj i proizvodnja naših robotskih sustava gdje se suštinski vidi i osjeti žila kucavica našeg laboratorija inovacija iza kojeg stoje vrhunski inženjeri i stručnjaci proizašli iz naših hrvatskih fakulteta, većinski FER-a i FSB-a', naglašava Mislav Manda, Direktor prodaje DOK-ING-a.

'Vojnim izaslanicima smo napravili kratku prezentaciju cjelovitog asortimana robotskih i autonomnih sustava koji svoju namjenu pronalaze u aplikacijama gdje su ljudski život i imovina izložena rizicima. Također bih istaknuo kako DOK-ING svoj proizvodni portfelj razvija u suradnji s krajnjim korisnicima koristeći iskustva i znanja stručnjaka iz područja sigurnosti i obrane. Kontinuirano pratimo te implementiramo svjetske trendove u razvoju robotike i umjetne inteligencije u stvaranju novih aplikacija, a sve u skladu s DOK-ING-ovim motom 'Don't send a man to do a machine's job' ', dodao je Manda.

U zaključnim riječima posjeta, pukovnik Guido Altendorf doajen vojno diplomatskog zbora je zahvalio na gostoprimstvu i istaknuo je DOK-ING kao visoko tehnološku inovativnu tvrtku koja ima sposobnosti inoviranja kompleksnih robotskih sustava za specijalnu namjenu. Također je istaknuo da RH na čelu s DOK-ING ima sposobnost i ekspertizu u protu-minskom djelovanju koja može biti od velike pomoći Ukrajini.