DO SREDINE SIJEČNJA

Croatia Airlines uveo zimsku liniju Zadar – München, prometovat će dvaput tjedno

31.10.2023 u 12:44

Bionic
Reading

Croatia Airlines uveo je zimsku liniju Zadar – München, koja će do sredine siječnja prometovati dvaput na tjedan, a nova linija predstavljena je u utorak u zadarskoj zračnoj luci

Do sredine siječnja 2024. godine zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Zadar i München utorkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala. Putnici na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr mogu kupiti karte.

'Drago nam je što smo u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Zračnom lukom Zadar uspostavili novu liniju te tako putnicima iz ove regije ponudili izravnu zračnu vezu s Europom tijekom zimskog razdoblja.

Vjerujem da će putnici iskoristiti nove mogućnosti putovanja, a isto tako da će ovaj zajednički produkt pridonijeti razvoju turističkih potencijala Zadarske županije te još uspješnijem poslovanju Zračne luke Zadar', izjavila je voditeljica prodaje Croatia Airlinesa Marija Pavić.

'Proširenje mreže destinacija u zimskom redu letenja strateški je cilj Zračne luke Zadar. Tome uvelike pomažu Croatia Airlines i županijska turistička zajednica. Nadamo se da je uvođenje linije Zadar - München u zimskom redu letenja samo početak u ostvarivanju tog cilja', rekao je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić.

Croatia Airlinesa u zimskom redu letenja 2023./2024. planira povećati ukupan broj letova za gotovo 12 posto i ponuditi 13,6 posto više sjedala u odnosu na prošlo zimsko razdoblje. Pritom će zrakoplovi tvrtke izravno povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s 19 međunarodnih linija.