komunikacijska analiza

'Činilo se kako će ga Grabar Kitarović povući za rukav, ali Milanović se nije dao isprovocirati. Njezin trojanski konj su savjetnici'

03.01.2020 u 10:08

Bionic
Reading

Profesorica političke komunikacije Nikolina Borčić komentirala je za tportal neverbalnu komunikaciju predsjedničkih kandidata u debati koja se sinoć održala na HRT-u

Borčić smatra kako je Zoran Milanović uspio pobijediti sam sebe te je, u svojim granicama, bio staložen.

'Grabar Kitarović ga je pokušala, pogledima uperenim prema njemu i smiješkom, isprovocirati. Nije to ništa bilo upadljivo. Osim kad se u jednom trenutku jače okrenula prema njemu. Tad sam imala dojam kako će ga povući za rukav jer se on bio fiksirao prema naprijed. Ali Milanović se, barem u prvom dijelu, nije dao isprovocirati', primijetila je Borčić.

Njoj je zasmetalo što je Milanović više puta upadao u riječ Grabar Kitarović.

'Pokazao je nestrpljivost. To je dio na kojem treba raditi. Treba pustiti sugovornika da dovrši svoju misao', mišljenja je Borčić.

Za Grabar Kitarović kaže da je u sinoćnjoj debati bila stabilna i smirena.

'Njoj dojam više kvare njezini savjetnici. Oni su njezini trojanski konji', istaknula je Borčić.

Nova debata između Grabar Kitarović i Milanovića očekuje nas večeras na Novoj TV. Iako kandidat SDP, u trenutku pisanja ovog teksta, nije potvrdio svoj dolazak.

'Nisam sigurna koliko nam to više treba. Javnost je, mislim, zasićena. Ako iskoriste to zadnje sučeljavanje za motiviranje mladih i promoviranje svog programa, mogli bi i nešto dobit. U suprotnom, mogu samo izazvati negativne reakcije', rekla je Borčić.

  • +24
Sučeljavanje Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX