U PROSIEBENSAT

Češki vlasnik hrvatskog RTL-a povećao udio u njemačkoj medijskoj grupi

02.06.2023 u 15:47

Bionic
Reading

Češki investicijski fond PPF Group, vlasnik hrvatskog RTL-a. objavio je u petak da je povećao udio u njemačkoj medijskoj grupi ProSiebenSat.1

Češki fond povećao je udio u njemačkoj medijskoj kompaniji, uključujući financijske instrumente, na 15,04 posto. PPF Holding sada ima 11,6 posto glasačkih prava. U veljači kupili su 9,1-postotni udio u ProSiebenSat.1 i povećali ga u ožujku na 10,1 posto.

'Povećavanje našeg udjela u ProSiebenSat.1 pokazuje da je PPF dugoročan i podupirući investitor s bogatim iskustvom u televizijskom emitiranju koji može dodati vrijednost vodećoj njemačkoj medijskoj tvrtki', rekao je PPF-ov direktor za investicije Didier Stoessel.

Češki fond drugi je najveći dioničar u ProSiebenSat.1, nakon MediaForEurope (MFE), grupe koju kontrolira obitelj bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, vlasnice gotovo 30 posto njemačke kompanije, uključujući financijske instrumente.

U veljači prošle godine podružnica PPF grupe Central European Media Enterprises (CME) kupila je od RTL Grupe hrvatski RTL za 50 milijuna eura, a vlasnica je i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji, a investira u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering.