KOMENTAR LUKE FILIPOVIĆA

Bože, čuvaj Hrvatsku od Las Vegasa!

19.04.2011 u 13:04

Bionic
Reading

'God Bless Croatia' stajat će na ulazu hrvatskog Las Vegasa. Kakve veze ima Svevišnji s gradom kocke i zabave, Michael Jenkins nije objasnio. Osim toga, i ostale stvari koje je najavio i koje se mogu čuti od tog Amerikanca, predstavljenog kao glavnog promotora brenda Las Vegasa u svijetu i jednog od najvažnijih ljudi u projektu gradnje kockarskog grada negdje u Istri, tjeraju vas na pitanje - tko je taj lik?

Pohvalio se tako Jenkins da je vlasnik tvrtke Message to Millions, da je sudjelovao, ni manje ni više, u organizaciji Olimpijskih igara u Pekingu, da je radio za mnoga slavna imena i da će u Hrvatsku dovesti NBA zvijezdu Kobea Bryanta.

Čovjeka takvih poslovnih poduhvata i njegovu tvrtku zasigurno nije teško naći na internetu. Učinili smo upravo to i dobili ovo. Ukratko, Jenkins prodaje, barem prema informacijama s web stranici njegove tvrtke, suvenire, i to, ako smijemo primijetiti, ružne

Jedino što ga veže za kockarnice jest to što mu tvrtka ima ured u blizini svjetski poznatog hotela i kasina MGM, što lijepo piše na ovoj web stranici

Sve ovo baca veliku sjenu sumnje na čitav projekt Las Vegasa u Hrvatskoj i tjera nas na još jedno pitanje. Kako je moguće da takav, blago rečeno, čudni investitor, dođe u priliku da svoje ideje izloži predsjedniku države, pa potpredsjedniku Vlade za investicije i na kraju istarskom županu?

Kod Ive Josipovića američka delegacija bila je u ponedjeljak. Uz Jenkinsa, na čelu im je bio Zoran Savičić, američki poduzetnik iz Banja Luke, čije se ime spominje u nekoliko 'zanimljivih' pričas početka i za vrijeme rata.

Nakon što su sišli s Pantovčaka, na brzinu su u ponedjeljak organizirali konferenciju za novinare u hotelu Sheraton gdje su istaknuli kako su za svoj projekt težak milijardu i pol dolara dobili podršku od samog Josipovića.

Iz Ureda predsjednika to su pak, na naš upit, demantirali, dodajući kako je Josipović Amerikancima samo rekao da on nije prava adresa za investitore, već su to Vlada i lokalna samouprava.

Savičić i Jenkins danas se nalaze s glavnim Vladinim operativcem za investicije Domagojem Miloševićem, a susret sa županom Ivanom Jakovčićem najavljen je za četvrtak.

Na to možemo samo poručiti 'God Bless Croatia', ili 'Bože, čuvaj Hrvatsku' od Las Vegasa.