kreće restrukturiranje

Bahrain Gulf Air imenovao Krešimira Kučka novim šefom uprave

13.11.2017 u 12:10

Bionic
Reading

Bahrain’s Gulf Air imenovao je Krešimira Kučka novim glavnim izvršnim direktorom. Vijest su u ponedjeljak objavili bahreinski mediji - Kučko preuzima tvrtku koja je već godinama u gubicima kako bi proveo restrukturiranje

Kučko će na čelu uprave zamijeniti Mahera Salmana Al Musallama, koji je dao ostavku u lipnju. On je smanjio zaduženost Bahrain Air-a za 88 posto tijekom svojeg mandata piše portal arabianbusiness.com. 

Prilikom objave imenovanja, šef Upravnog odbora Bahrein Gulf Air-a, Zayed Bin Rashid Alzayani, rekao je kako Kučko tvrtci donosi iznimno poznavanje industrije te kako je on uvjeren kako će donijeti i značajnu vrijednost njihovom poslovanju. 

Tvrtka uz restrukturiranje kreće i novi poslovni zamah, već početkom iduće godine u flotu uvode 39 novih Boengovih i Airbusovih zrakoplova. 

Kučko je ostavku u Croatia Airlinesu dao početkom listopada, a tvrtku je vodio od 2012. Prema javno dostupnim podacima Bahrain Gulf Air 2015. završio je s gubitkom od 64 milijuna dolara, imaju 28 zrakoplova i lete na 41 destinaciju. 

  • +6
Croatia Airlines Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL