PONUDA NA STOLU

AD Plastik kupuje francusku tvrtku u stečaju

22.03.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Najveći hrvatski proizvođač automobilskih dijelova i opreme podnio je ponudu trgovačkom sudu u francuskom Nanterreu zbog kupnje imovine tvrtke Sealynx Automotive Transieres S.A.S., nad kojom je navedeni sud otvorio stečajni postupak koncem 2010. godine. Propala francuska tvrtka bavila se proizvodnjom brtvenih sustava za automobilske sustave, a imala je pogone u Francuskoj i Rumunjskoj

'Preuzimanjem programa Sealynxa, AD Plastik bi postao globalni razvojni dobavljač brtvenih sustava te na taj način znatno proširio proizvodni asortiman, a još više volumen svojih proizvoda', ističe se u priopćenju AD Plastik.

Imovina Sealynxa, na koju se odnosi ponuda, obuhvaća nekretnine (zemljište i objekte u Transieresu), pokretnu imovinu (oprema, strojevi i alati), nematerijalnu imovinu (patenti, trgovačko ime, know how i dr.), financijsku imovinu (100 posto dionica rumunjske tvrtke), kao i zalihe.

U slučaju da trgovački sud u Nanterreu prihvati ponudu, uz imovinu tvrtke u Francuskoj, AD Plastik bi stekao i stopostotno vlasništvo nad rumunjskom podružnicom.