PREMIJERA U PARIZU

Video i tehnički detalji novog Citroena C4

02.06.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Nakon što su objavili prve fotografije nove generacije modela C4, u Citroenu su zaključili da ne bi bilo loše kad bi nam, prije pariške premijere u listopadu, ustupili i video te prve informacije o onom što će nas dočekati pod poklopcem kada se automobil pojavi u prodaji ove jeseni

Novi C4 žestokoj konkurenciji u C-segmentu, poput Volkswagen Golfa, Ford Focusa, Opel Astre, Renault Meganea i ostalih, suprotstavit će se paletom od tri benzinska i jednako toliko dizelskih jedinica.

Ljubitelji benzina moći će birati između četverocilindraša 1.4 sa 95 i 1.6 sa 105 KS uparenih s ručnim peterostupanjskim mjenjačima, odnosno 1.6 turbopunjene jedinice sa 155 KS i poluautomatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Dizelaše će pak pokretati dvije verzije 1.6 HDi common-rail četverocilindraša sa 95 i 105 KS te peterostupansjkim ručnim mjenjačem te 2.0 HDi sa 150 KS i šesterostupanjskim ručnim mjenjačem. Pritom vrijedi spomenuti da oba 1.6-litrena dizelaša dolaze i u verziji s mikro-hibridnim sklopom e-HDi koji uključuje šesterostupansku automatiku i posljednju generaciju sustava Stop & Start u cilju snižavanja potrošnje.