NOVA ERA

Iduću generaciju Volkswagen Passata vjerojatno će proizvoditi Škoda

15.11.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača automobila sprema se za veliki zaokret u poslovanju. Volkswagen će s idućom godinom prenamijeniti pogone u Emdenu i Hanoveru kako bi se na ovim lokacijama mogli izrađivati električni automobili

Uz ove dvije tvornice i pogone u Zwickau, Volkswagen bi trebao stvoriti najveću europsku proizvodnu mrežu za izradu vozila na električnu struju.

Sve ovo nije moglo proći bez posljedica za postojeću gamu VW-ovih proizvoda. Njemački poslovni dnevnik Handelsblatt piše kako će jedna od prvih ‘žrtava’ biti Passatova značka ‘proizvedeno u Njemačkoj’.

Naime, Nijemci navodno planiraju preseliti proizvodnju iduće generacije ove, nekoć megapopularne, poslovne limuzine u Škodinu tvornicu Kvasiny.

U ovim češkim pogonima Passat bi se proizvodio rame uz rame sa Superbom. Škoda je, pak, na slatkim mukama jer njihove postojeće dvije tvornice rade punim kapacitetom, te su dio proizvodnje morali preseliti u Njemačku.

VW grupa već neko vrijeme traži lokaciju za treću Škodinu tvornicu, a kao vjerojatna destinacija nameću se Bugarska ili Turska.

Passat je, kao i mnoge druge limuzine, pod teškim pritiskom rastuće prodaje SUV-ova. U prvih devet mjeseci ove godine Nijemci su prodali 127.325 primjerka, odnosno 5,6 posto manje Passata nego u istom periodu lani.

  • +7
Volkswagen Passat Izvor: Promo fotografije / Autor: vw