NEMA DALJE

Ova Mazda je najbolji rabljeni, nikad korišteni, automobil na prodaju

17.08.2017 u 14:34

Bionic
Reading

Upogonite li internetske oglasnike ne sumnjamo da ćete uspjeti naći rabljeni automobil koji je po vašem mišljenju bolji, no to sigurno neće biti trkaći reli stroj zloglasne grupe B koji nikad nije bio vožen - poput ove Mazde

Japanci su izradili svega sedam od planiranih dvadeset primjeraka RX-7 Evo Group B Works 1985., prije nego što je utrka ugašena dvije godine kasnije.

Od ovih sedam primjeraka samo jedan, broja šasije MRTE 019, nikad nije sudjelovao u utrci, niti je ikad vožen, a početkom rujna naći će se na aukcijskom podiju RM Sothebysa s početnom cijenom od 170.000 do 190.000 britanskih funti.

RX-7 Evo Group B Works natjecao se svega godinu dana u sezoni 1984/1985, te je, s Ingvarom Carlossonom za upravljačem, osvojio treće mjesto na reliju Acropolis 1985.

Pod poklopcem se nalazi rotacijska pornografija - Wankelov motor s 300-injak KS koji se vrti do stratosferskih znamenki. U odnosu na serijski RX-7, relijaškom modelu motor je pomaknut 10 centimetara prema kabini, te raspolaže suhim karterom.

Možda se 300 KS, u doba Bugattijevih hiperautomobila s više od 1.000 KS, čini kao malo snage, no treba uzeti u obzir da ovo čudo od stakloplastike teži manje od tone.

Pogledajte galeriju i slobodno u komentare, ako se ne slažete, zalijepite link na vašeg favorita u klasi najboljeg rabljenog, nikad korištenog automobila na prodaju.

  • +4
Mazda RX-7 Evo Group B Works Izvor: Promo fotografije / Autor: RM Sotheby's