auti i nogomet

MG sklapa partnerski ugovor s Arsenalom: Nogometni klub slavi 100 godina legendarne marke

29.01.2024 u 12:01

Bionic
Reading

Kada započne sezona 2024./25., dugo očekivani kabriolet Cyberster koji će ponuditi doista iznimne karakteristike, predvodit će liniju britanskog brenda i pridružiti se širokoj paleti trenutnih MG modela

MG Motor UK i londonski nogometni klub Arsenal najavili su uzbudljivo višegodišnje partnerstvo u kojem će britanski proizvođač automobila postati službeni automobilski partner kluba.

Proslavljajući 100. obljetnicu ove godine, MG će podržati Arsenalove muške i ženske timove, a navijači će vidjeti njihov brend predstavljen na stadionu Emirates i Meadow Parku. MG i Arsenal će također surađivati na stvaranju zanimljivog sadržaja osmišljenog tako da uključi globalnu bazu navijača kluba.

Guy Pigounakis, komercijalni direktor MG Motora UK, kaže: 'Pridruživanje Arsenalu upravo u godini naše stote obljetnice predstavlja značajno poglavlje u MG-ovoj priči. Ne samo da podržavamo svjetski poznati klub; već s ciljem razvijanja budućnosti nogometa, zalažemo se za rast ženske profesionalne igre i pokazujemo našu strast za najveću igru na svijetu.'

MG sklapa višegodišnji partnerski ugovor s Arsenalom Izvor: Promo fotografije / Autor: MG Motor UK/Arsenal FC

Juliet Slot, glavna komercijalna direktorica Arsenala, je rekla: 'Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu MG-u u našu obitelj partnera. To je brend poznat po svojoj povijesti i naslijeđu, ali oni sa sobom također donose i napredan način razmišljanja koji je u skladu s ambicijama našeg kluba. U njihovoj stotoj godini, uzbuđeni smo što MG može postati dio našeg putovanja okrenutog dugoročnom rastu i razvoju i veselimo se suradnji s njima na promicanju njihove ponude vodećih održivih električnih vozila.'

MG je 2023. godine prodao preko 80.000 novih automobila samo na matičnom tržištu Ujedinjene Kraljevine i sada ima čvrstu poziciju jedenog od omiljenih brendova električnih vozila u zemlji. U Hrvatskoj je MG 2023. prodao respektabilnih 980 vozila, što odgovara 1,73 posto tržišta novih automobila lani, zauzevši 18. mjesto među svim markama vozila.

O MG-u

Osnovan 1924. godine, MG Motor može se pohvaliti legendarnim nasljeđem koje se proteže gotovo cijelo stoljeće. Njihovi su korijeni duboko u prvom pothvatu britanske marke, automobilu MG 14/28 Super Sports, remek-djelu koje je izradio kultni Cecil Kimber. Uronjeni u inovacije i potaknuti predanošću budućnosti, fokus MG-a je okrenut održivoj i pristupačnoj mobilnosti za sve.

Danas se vrijednosti marke odražavaju u potpuno elektičnom modelu MG4 EV, nagrađivanom hatchbacku koji naglašava MG-ovu predanost izradi naprednih, tehnološki naprednih i uzbudljivih električnih vozila.

Predanost MG Motora je jednostavna, ali duboka: demokratizacija mobilnosti. Njihova raznolika linija, koja uključuje benzinska, električna i hibridna vozila, obuhvaća svestrane hatchbackove, funkcionalne karavane i prostrane SUV-ove, ispunjene vrhunskom tehnologijom.

MG je unaprijedio proizvođačko jamstvo na 7 godina/150.000 km za sva svoja vozila.

Kada započne sezona 2024./25., dugo očekivani kabriolet Cyberster koji će ponuditi doista iznimne karakteristike, predvodit će liniju britanskog branda i pridružiti se timu MG-a koji je već prepun vrhunskih vozačkih talenata.

To uključuje MG4 EV, koji je osvojio više od 30 nagrada od lansiranja 2022., uključujući nedavnu What Car? nagradu, u kojoj je drugu godinu za redom proglašen najboljim malim električnim automobilom godine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'