NEMA SE, NE MOŽE SE?

Kraljevska obitelj prodaje privatni Boeing 747, izgleda kao leteća palača

23.08.2018 u 09:37

Bionic
Reading

Kraljevske obitelji diljem svijeta žive raskošan, neumjeren život potaknut naizgled neograničenim financijskim izvorima. Ništa ne govori ‘neograničeni financijski izvori’ kao posjedovanje privatnog Boeinga 747

Ovaj iz fotogalerije koju možete proučiti u nastavku pripada kraljevskoj obitelji Katara, a iz nekog razloga oglašen je za prodaju.

Nekako smo skeptični da su financijski problemi razlog prodaje, posebice jer je ovaj 747-8i tek jedan od aviona iz flote kraljevske obitelji.

Možda se pripremaju na isporuku privatnog 787 Dreamlinera? 747 je ipak u upotrebi od 1969, pa je vjerojatno došlo vrijeme da prijeđe u ruke nekog manje bogatog. Nekog kome još uvijek treba kupaona, spavaća soba, medicinski centar i konferencijska sala u zrakoplovu.

Veće su šanse, doduše, da će ovo čudo završiti u rukama kakve nacionalne avio kompanije koja će ga lišiti nepotrebnog luksuza i smještajne kapacitete s trenutnih 76 putnika i 18 članova posade povećati na maksimalnih 660 putnika i desetak članova posade.

Cijena? kakvih 400 milijuna američkih dolara.

  • +5
Boeing 747-8i Izvor: Promo fotografije / Autor: Controller.com