SVIĐA LI VAM SE?

Karoserija u dvije boje je novi automobilski trend

24.10.2017 u 11:43

Bionic
Reading

Moda ima cikličku prirodu. Što je jednom bilo ‘in’ danas je ‘out’, i obrnuto

Čini se da ni automobilska industrija nije imuna na cikličnu prirodu mode, pa bi tako novi-stari trend, piše Automotive News, trebale postati karoserije u dvije boje.

Već ste ovo vidjeli na novijim modelima, a najčešće se manifestira u obliku jedne boje krova i nosača, te druge, kontrastne nijanse, ostatka karoserije.

Povratak dvobojnoj karoseriji označio je Mini prije 16 godina, a otada je trend dobivao na mahu.

Iz godine u godinu sve je više modela koji se mogu pohvaliti dvobojnim dizajnom, trenutno ih je dvadesetak, a za 2017. se u ovoj kategoriji svakako ističu Range Rover Velar i Volvo XC40.

  • +24
Volvo XC40 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo

Čak je i Toyota, tradicionalno konzervativna po pitanju dizajna, na Aygu, Yarisu i C-HR- u primijenila dvobojni trend.

Trenutni rekorderi su Opel Adam koji raspolaže sa sedam različitih boja krova i devetnaest nijansi karoserije, te Renault Captur koji se nudi s četiri boje krova i jedanaest boja karoserije.

Nažalost, mnogi proizvođači za dvobojnu karoseriju još uvijek traže nadoplatu, budući da je kompleksnija za izradu, te zahtjeva duži proizvodni proces, no ne bi nas začudilo da u dogledno vrijeme ona postane standardni dio opreme.

Kako se vama sviđa novi trend, odnosno preferirate li automobile u jednoj ili dvije boje - možete nam odgovoriti u anketi.

  • +25
Range Rover Velar Izvor: Promo fotografije / Autor: Range Rover