službeno

[FOTO/VIDEO] Škoda najavila model limuzine Slavia, nažalost samo za indijsko tržište

11.10.2021 u 16:01

Bionic
Reading

Ime Slavia predstavlja početak uspješne priče u kojoj je Škoda postala jedan od najpoznatijih proizvođača automobila. Bogato tradicijom, ime Slavia sada će ponovno označiti početak nove ere za marku Škoda, ovaj put na indijskom tržištu

Nakon SUV modela Kushaq predstavljenog u proljeće, Slavia je drugi novi model češkog proizvođača razvijen posebno za indijski potkontinent. Ovo je regija u kojoj Škoda nadzire sve aktivnosti Volkswagen grupe, kao i projekt INDIA 2.0, pri čemu potonji obuhvaća modelnu ofenzivu koja sadrži ukupno četiri nova automobila za segment A0. Kushaq i Slavia te dva Volkswagenova modela temelje se na MQB-A0-IN verziji Modularne poprečne platforme, koju je Škoda prilagodila da zadovolji posebne potrebe indijskog tržišta. U proizvodnji vozila Škoda ostvaruje lokalizaciju do 95 posto.

Zac Hollis, direktor robne marke Škoda Auto India, kaže: 'Škoda ima bogato globalno naslijeđe koje se proteže više od 125 godina. Ime Slavia predstavlja početak uspješne priče u kojoj je Škoda postala jedan od najpoznatijih proizvođača automobila. Bogato tradicijom, ime Slavia sada će ponovno označiti početak nove ere za marku Škoda, ovaj put na indijskom tržištu. Slavia će donijeti besprijekornu kvalitetu izrade, pouzdanost i iskustvo vožnje. Nadamo se značajnom povećanju našeg obima u Indiji, a Slavia će odigrati ključnu ulogu u postizanju ovog cilja.'

Škoda Slavia -najava Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda Auto

Ime Slavia seže u prve dane Škode. Godine 1895. osnivači Václav Laurin i Václav Klement prvi su put počeli popravljati bicikle u Mladoj Boleslavi. Ubrzo su počeli dizajnirati vlastite bicikle, uspješno ih plasirajući pod robnom markom Slavia od 1896. nadalje. U slučaju novog salona za indijsko tržište, ovo ime odaje počast počecima tvrtke. Dok je Kushaq inspiriran indijskom tradicijom, Slavia predstavlja bliske veze između indoeuropske, kao i češke i indijske kulture.

U prvim danima 20. stoljeća bicikli proizvedeni u Mladoj Boleslavi pod markom Slavia predstavljali su pouzdanost, pristupačnost i inventivnost. To su i dalje ključne vrline koje danas definiraju filozofiju Simply Clever Škode. Naziv Slavia brzo je postao sinonim za kvalitetu i inovativnost, a ista je oznaka usvojena i za motore koje je Laurin & Klement uveo 1899. Više od 120 godina kasnije nova Slavia utjelovljuje te iste ideale i savršeno će nadopuniti Pctavia i Superb modeli u Indiji, koji su u posljednja dva desetljeća postali visoko cijenjeni na potkontinentu. Nova Slavia ponovno će biti elegantna, snažna i sigurna limuzina, što upravo indijski kupci očekuju od Škode.

2021. je godina širenja za Škode u Indiji. U sklopu projekta INDIA 2.0, Volkswagen grupa uložila je milijardu eura u razvoj četiri nova vozila (dva modela Škode i dva Volkswagena). Unatoč pandemiji bolesti Covid-19, novi Kushaq je uspješno započeo, s više od 10.000 narudžbi zaprimljenih od lansiranja u srpnju.

U razvoju ova dva modela posebno za za Indiju, Škoda se usredotočila na očekivanja indijskih kupaca, koja se dinamično mijenjaju. Troškovi, raspon i udobnost posebno su važna razmatranja. U isto vrijeme, Škoda ulaže u stalno širenje svoje indijske dilerske mreže. Češki brand trenutno je zastupljen u više od 100 gradova, sa 165 prodajnih i servisnih lokacija. Cilj im je povećati broj lokacija na 225 do kraja 2022. godine.