jaguar classic

[FOTO/VIDEO] Prvi Jaguar C-type Continuation je spreman: Sir Stirling Moss s istim modelom utrkivao se 1952.

29.06.2022 u 14:55

Bionic
Reading

Dovršetak prvog C-type Continuation modela poklapa se sa značajnom obljetnicom – sedamdeset godina otkako je prvi Jaguar C-type opremljen disk kočnicama pobijedio na Grand Prix Meetingu u Reimsu 29. lipnja 1952.

Jaguar Classic završio je izgradnju prvog primjerka modela C-type Continuation. Strogo ograničena proizvodnja uvelike je u tijeku u Jaguarovom Classic Worksu u Coventryju u Engleskoj, a prvo vozilo završilo je shakedown testiranje i spremno je za isporuku uzbuđenom kupcu.

Svaki C-type Continuation, drugim riječima 'nastavak' ograničene proizvodnje originalnog modela C-type koji se proizvodio od 1951. do 1953., prolazi najmanje 400 km fizičkog testiranja od strane inženjera Jaguara Classica, nakon procesa izrade koji zahtijeva 3000 sati intenzivne i visokokvalificirane majstorske izrade.

Prvi Continuation za kupce dovršen je u pastelno zelenoj boji s kožnim sjedalima od Suede Green i inspiriran je originalnim Jaguarom C-type koji je pobijedio u utrci sportskih automobila dugoj 359 km i 50 krugova na Grand Prix Meetingu u Reimsu 29. lipnja 1952. godine.

Ovaj automobil je bio prvi C-type opremljen disk kočnicama koji je pobijedilo u međunarodnom natjecanju. Bilo je to nakon što je vozač Stirling Moss uvjerio Jaguar da implementira pionirsku tehnologiju koju je imao u razvoju. Pobjeda u Reimsu bila je uvid u dominaciju modela C-typea na 24 sata Le Mansa sljedeće godine, ali i Jaguarov nastavak nadmoći u utrkama sportskih automobila 1950-ih.

Jaguar Classic | C-type Continuation Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar

Kao original prije 70 godina

'Kombinirali smo originalne crteže, moderne CAD tehnike i 3000 sati vještina i pažnje kako bismo proizveli naš prvi ručno izrađeni C-type, ističući povijesni orijentir za Jaguar Classic.

Naši ekskluzivni C-type Continuation modeli sadrže tehničke inovacije i specifikacije ultimativnog automobila koji je osvojio Le Mans 1953., uključujući inovativnu Dunlopovu postavu disk kočnica koja je pobijedila u Reimsu 1952. godine.

Svaki C-type nudi autentično iskustvo vožnje za kupce počevši čak i od prepoznatljivog postupka pokretanja automobila, za koji je naš tim bio odlučan u tome da bude točno kako treba.' rekao je David Foster, šef inženjeringa, Jaguar Classic.

  • +7
Jaguar C-type Continuation Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar

Ručno izrađeni u Jaguar Classic Works u Coventryju, svi modeli C-type Continuation bit će izrađeni prema specifikacijama tvorničkih C-type modela iz 1953. godine.

Tim Jaguara Classic pomogao je oživjeti Jaguarovu baštinu koristeći opsežna istraživanja, modernu tehnologiju i inženjersku stručnost. Uz napredno CAD modeliranje, svaki se zatim izrađuje korištenjem istih metoda i tehnika gradnje kako bi se osiguralo da Continuation ograničene serije poštuju ocrtavanje izvornog C-type modela.

Kupci mogu birati između 12 boja vanjštine, uključujući Pastel Green ovog automobila, British Racing Green i Pastel Blue s kontrastnim krugovima u bojama, kao i mogućnost odabira vlastite specifikacije interijera iz niza od osam nijansi kože.

Modeli Continuation odobreni su od strane FIA-e i ispunjavaju uvjete za sudjelovanje na svim FIA-inim povijesnim utrkama, uključujući Jaguar Classic Challenge, koji se održava na raznim trkaćim stazama, uključujući Le Mans i Silverstone.

Ograničena serija C-type Continuation modela sada je dostupna. Jaguar Classic omogućuje zainteresiranim da sami konfiguriraju svoj C-type koristeći Jaguar Classic 3D vizualizator.