STIŽE 2026.

[FOTO/VIDEO] Polestar 6, električni roadster planiran za ulazak u proizvodnju

17.08.2022 u 08:52

Bionic
Reading

Njegova izlazna snaga je do 650 kW (884 KS) i 900 Nm iz dvostrukog pogonskog sklopa motora, a ciljano ubrzanje od 0-100 km/h je 3,2 s i najveća brzina 250 km/h

Polestar, švedska tvrtka za proizvodnju električnih automobila, potvrđuje planove za puštanje u proizvodnju koncepta električnog roadstera Polestar O₂. Očekuje se da će proizvodni automobil biti lansiran 2026. godine kao električni roadster Polestar 6. Zainteresirani kupci na svim aktivnim Polestar tržištima mogu rezervirati svoje buduće vozilo online od 16. kolovoza 2022.

Inače, osnovan od strane Volvo Car AB (zajedno sa svojim podružnicama, 'Volvo Cars') i Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd ('Geely'), 2017., Polestar uživa specifične tehnološke i inženjerske sinergije s Volvo Cars-om i prednosti od značajnih ekonomija razmjera kao rezultat toga.

Polestar O₂, koncept električnog roadstera ulazi 2026. u proizvodnju kao Polestar 6 Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

'Uz ogroman odziv kupaca i medija, donijeli smo odluku da pustimo ovaj zadivljujući roadster u proizvodnju i jako sam uzbuđen što to možemo učiniti stvarnošću,' kaže Thomas Ingenlath, glavni izvršni direktor Polestara. 'Polestar 6 je savršena kombinacija snažnih električnih performansi i uzbuđenja svježeg zraka sa spuštenim krovom.'

Otkriven u Los Angelesu u ožujku kao Polestar O₂, koncept električnog roadstera temelji se na ambicijama dizajna, tehnologije i održivosti postavljenim Polestar Preceptom i prikazuje viziju marke za buduće sportske automobile.

Tehničke karakteristike

Kabriolet s tvrdim krovom bit će izgrađen na Polestarovoj aluminijskoj platformi izrađenoj po mjeri. Razvijen unutar tvrtke, sadržavat će 800-voltnu električnu arhitekturu visokih performansi već potvrđenu za Polestar 5. To uključuje izlaznu snagu do 650 kW (884 KS) i 900 Nm iz dvostrukog pogonskog sklopa motora, ciljano ubrzanje od 0-100 km/h od 3,2 s i najveću brzinu od 250 km/h.

  • +10
Polestar 6, električni roadster planiran za ulazak u proizvodnju Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

Jedinstvena plava boja

Kako bi se proslavilo lansiranje, planira se proizvesti 500 numeriranih jedinica posebne verzije 'LA Concept', 'Polestar 6 LA Concept edition'. Ekskluzivno će imati jedinstvenu 'Sky' plavu vanjštinu, svijetlu kožnu unutrašnjost i jedinstvene 21-colne kotače originalnog koncepta Polestar O₂.

Potvrda proizvodnje ukazuje na prisutnost marke s konceptom električnog roadstera na događajima Pebble Beach Concours d’Elegance i 'The Quail, A Motorsports Gathering' tijekom Monterey Car Weeka u Kaliforniji, od 18. do 21. kolovoza 2022.

Daljnji tehnički detalji i potvrde specifikacija bit će objavljeni kako proizvodni automobil postane stvarnost, a očekivano lansiranje na tržište je 2026. godine.