veliki jubilej

[FOTO/VIDEO] Peugeot slavi 210 godina s novim logotipom; od mode do mobilnosti

25.08.2020 u 16:07

Bionic
Reading

Ovo će biti logo za sva događanja i kampanje francuske marke, od 24. kolovoza do kraja godine

Peugeot ima novi logo 'devetnaestog stoljeća' za svoj rođendan. Ovako Peugeot slavi 210 godina djelovanja, a od ponedjeljka, 24. kolovoza, zajedno sa sloganom '2.1.0. Let's Go', označava početak događaja i kampanja upravo kako bi proslavio svoju stoljetnu povijest.

Dana 26. rujna 1810. godine tvrtka PEUGEOT Frères Aînés službeno je osnovana doprinosom u novčanom zapisu upisanom u registar koji još uvijek možete pronaći u Arhivu Terre-Blanche (Doubs). Obitelj PEUGEOT već je više od dva stoljeća prisutna zbog modne revolucije u 19. stoljeću - s čeličnom žicom u krinolinskim suknjama - a potom i revolucijom mobilnosti, s biciklima i automobilima. To je marka koju su oblikovali kreativci, inženjeri, dizajneri koji već više od dva stoljeća krše norme za preuređivanje standarda mobilnosti. Upravo kroz ovaj savez muškaraca i žena PEUGEOT nikada nije prestao izmišljati sebe kao marku i postaje sve jači tijekom godina kako bi se spokojno suočio s budućnošću.

Novi okrugli logo sastoji se od Lava nacrtanog u tipičnom stilu ranog 19. stoljeća, koji počiva na strijeli, s datumom osnivanja ispod njega 1810., a sve je to na crnoj pozadini i s natpisom '210 godina' u središtu.

Kako bi proslavio tih 210 godina povijesti između mode i motora, 'lavlja' marka je osmislila proizvode Peugeot Lifestyle posvećene obožavateljima, koji će se naći na tržištu krajem rujna. Peugeot se odlučio se za određene događaje (uključujući digitalne 24. i 26. rujna) i nudi ulaz za jedan euro za sve posjetitelje Musée de l'Aventure PEUGEOT muzeja avantura u francuskom gradu Sochauxu u rujnu i listopadu.

Istovremeno, francuska je marka objavila datum svjetske premijere svog srednje velikog SUV-a 3008. Biti će to u utorak 1. rujna u 10 sati, a sama prezentacija će biti u digitalnom obliku.

  • +18
Logo Peugeot za 210 godina postojanja Izvor: Promo fotografije / Autor: Automobiles Peugeot